1
Haziran
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Osmanlı Tersanesi'nde 'Kontrast Dokunuşlar'

Bodrum Osmanlı Tersanesi'nde düzenlenen MarinART 05 sanat etkinlikleri, eylül ayında Ahmet Yeşil'in resim sergisiyle devam etti.

Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi'nde verilen kokteylle açılan Ressam Ahmet Yeşil'in 'Kontrast Dokunuşlar' adlı sergisi ilgi gördü. MarinART 05'in 3. etkinliği olan ve 2-15 Eylül arasında açık kalacak Ahmet Yeşil'in 'Kontrast Dokunuşlar' sergisi, Osmanlı Tersanesi'nde Bodrumlu sanatseverlerle ilk defa buluştu.

Son dönem Türk resim sanatının öne çıkan isimlerinden Ahmet Yeşil, 1954 yılında Mersin'de doğdu. 1972 yılında geçirdiği bir rahatsızlık sonucu yürüme yeteneğini kaybetti. Ressam Nuri Abaç ve İlhan Çevik'in teşvikleriyle resme yöneldi. Resim eğitimini aynı hocalardan aldı. Kısa sürede sanatsal çizgisini belirleyen Yeşil, resmi bir yaşam biçimi olarak seçti.

Mersin'deki özel atölyesinde çalışmalarını sürdüren sanatçı, bir çok karma ve kişisel sergi açtı. Çok sayıda ödülün de sahibi olan Yeşil'in yurt içi ve dışında pek çok koleksiyonda eserleri bulunuyor. Üreterek yaşama karşı cephe almayı kendine felsefe edinen Yeşil, 52 kişisel sergi, 279 karma ve yarışma sergilerine katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2005 Cumartesi 10:24:50
Güncelleme :3 Eylül 2005 Cumartesi 10:37:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?