18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Beş yıldızlı adliye binası

Bodrum'un yeni adliye binasının temel kazı çalışmaları başladı. Bitez'e inşa edilen Adliye Sarayı, Bodrum mimarisine uygun ve otel görünümünde olacak.

Bitez Karayolları İstasyonu'nun yanındaki hazine arazisine kurulan Adliye Sarayı, toplam 8 bin 5 yüz metre kare alana inşa ediliyor. 2 bin 910 metrekare oturma alanına sahip olan bina 4 kat olacak. Yeni Adliye Sarayı'nda Sulh Ceza, Sulh Hukuk, Asliye Hukuk ve Asliye Ceza Mahkemeleri bulunacak. Ayrıca konferans salonu, ilçe seçim kurulu, arşiv odaları, 2 icra dairesi, geçici tutuklu odaları, sosyal tesisler, yemekhane, kafeterya, bekleme salonları, avukat, baro, savcı ve hakim odaları bulunacak.

AKP Bodrum İlçe Başkanı Macit Gündoğdu, yeni Adliye Sarayı'nın Bodrum'da yer gösterilmediği için Bitez'e taşındığını belirterek, inşaatın kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Gecikmeli olarak tamamlanan PTT binasının ise, Adliye Sarayı'nın temel atma töreniyle birlikte Eylül'de açılacağını belirten Gündoğdu, gemi yanaşma iskelesiyle ilgili pürüzlerin de ortadan kalktığını ve inşaat çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanacağını kaydetti.
Mayıs 2006'da tamamlanması planlanan binanın Eylül ayındaki temel atma törenine, Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in katılması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 17:35:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?