28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Bodrum'un meseleleri masaya yatırıldı

Bodrum'da düzenlenen toplantıda "Bodrum'un Dünü Bugünü Yarını" konuşuldu.

Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Bodrum Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, Bodrum Belediyeler Birliği Başkan Vekili Ali Server Yazgan ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. Sivil toplum örgütlerinin yaşanan gelişmeleri ve geleceğe yönelik alınması gereken önlemleri anlattıkları toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Abdullah Akalkan, "Turizm Haftası'nda düzenlenen bu toplantıda geçmişten günümüze Bodrum'u ve geleceğe yönelik çalışmaları konuşacaksınız. Bizler de dinleyerek yapılabilecekleri göreceğiz" dedi.

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, yapılaşmaya dikkat çekerek, "Bodrum'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren firma sayısı turizm sektöründe faaliyet gösteren firma sayısını geçti. İkinci konutlar yabancılara satışın başlamasıyla birlikte sürekli çoğalıyor. Bodrum'un biran önce bir karar vermesi gerekli. Biz turizm mi yapacağız yoksa ikinci konutlarla dolu bir belde olarak mı kalacağız?" diye konuştu. Belediyeler Birliği Başkan Vekil Ali Server Yazgan ise yapılaşmayla ilgili planlamalar yapılması gerektiğini ifade ederek, "Bizi halkımız seçiyor. Onların talepleri doğrultusunda hareket etmek durumundayız. Yapılaşmalarla ilgili geniş kapsamlı bir planlama yapılarak hareket edilmeli" şeklinde konuştu.
Toplantıya katılan sivil toplum örgütü temsilcileri, değişik iş kolları açısından Bodrum'u değerlendirdi.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 19:19:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan akbaş IP: 85.107.184.xxx Tarih : 20.05.2006 16:00:11
hangisi masaya yatırıldı işci bekleme yerimi? 12 metrelik yollar 3/5 metreye inmiş...bunlarmı.... belediyenin bir tane otoparkı var bazı yerlerde otopark yok bunlarmı... turizimciler yani tur şirketleri şehir ici taşımacılık yapıyor bunun yanında otellerde yapıyo tepe taksiden öbür tarafı yani oteller kışın pislik götürüyor