1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

Dostluk için Turgutreis’e geldiler

Yunanistan’ın Kos Müslüman Türk Derneği’nin gerçekleştirdiği organizasyonda 200 kadar Müslüman Türk Ege’nin en batı ucundaki Turgutreis Beldesi’ne geldiler.

Uzun yıllardır Yunanistan’ın Kos Adası’nda yaşayan Türklerin, Turgutreis Doğuş Marina Gümrük kapısında bekleyen akrabalarıyla olan buluşmaları duygusal görüntülere sahne oldu. Nissos Kos adlı feribotla Turgutreis Doğuş Marina Gümrüğü’ne gelen 200 kişilik grubu Turgutreis Belediyesi çiçeklerle karşıladı. Turgutreis Belediyesi Halkla İlişkiler Servisi çalışanı Bade Algın, Kos Müslüman Türk Derneği Başkanı Elvan Kocaoğlan’a çiçek verdi. Yunanlılar ve Türkler gümrük alanında ellerde bayraklarla basın mensuplarına poz verdiler. İki yaka insanın dünyaya barış ve dostluk mesajları verdiği buluşma, renkli görüntülere sahne oldu.

Gümrük kapısındaki karşılamanın ardından Müslüman grup, Ege Bölgesi’nin en meşhur pazarı olan Turgutreis Otantik Pazarı’nı gezerek alışveriş yaptılar. İki ülke arasındaki dostluk ilişkilerini geliştirmek ve uzun zamandır görmediğimiz akrabalarımızı görmek amacıyla Turgutreis’e geldiklerini belirten Kos Müslüman Türk Derneği Başkanı Elvan Kocaoğlan “ Bu yıl ilk kez böyle bir organizasyona imza attık ve akrabalarımızla bir günde olsa buluşma şansı yakaladık. Turgutreis Belediyesi bizi en iyi şekilde karşılayarak ev sahipliği yaptı.

Turgutreis’te olmaktan çok mutluyuz, yaz sezonu boyunca günü birlik turlarla tekrar geleceğiz” dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 13:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?