16
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

Hanutçulara sıkı tedbirler

Yaz aylarında nüfusu 300 bini bulan Turgutreis’te, pazarlarda artan hanutçuluğa karşı sıkıtedbirler alınıyor.

Turgutreis Belediyesi cumartesi günleri kurulan Ege Bölgesi’nin en büyük ve en meşhur otantik pazarını 12 ayrı noktaya konulacak kameralarla ve zabıta ekipleriyle gözetleyecek. Turistleri taciz eden, yanağından makas alan, kucaklayan, kolundan tutup tezgaha götüren, laf atan ve rahatsızlık veren hanutçular kameralarla tespit edilip jandarmaya bildirilecek aynı zamanda para cezaları kesilecek. Hanutçuluğu sık sık yapan esnaflar zabıta ekiplerince uyarılacak, uyarılara uymayanların pazar yerleri iptal edilecek.

Turgutreis Beldesi’nde yaz sezonunda pazar yerlerinde yaşanan sıkıntıları tespit etmek amacıyla Turutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan başkanlığında toplanan Belediye Meclisi, turistleri rahatsız eden, turizmi baltalayan ve olumsuz görüntüler oluşturan pazar esnafına karşı acil önlem alma kararında birleşti. Önümüzdeki aydan itibaren Dünyaca ünlü birçok uluslar arası dergilere haber olan otantik Turgutreis Pazarı'nın 12 ayrı noktasına kamera yerleştirilecek, görüntüler titizlikle izlenecek. Turisti rahatsız edenler anında belirlenerek jandarmaya bildirilecek ve ceza işlemi uygulanacak.

Yaz aylarında başta Yunanistan’ın Kos, Kilimli ve Leros Adaları’ndan olmak üzere acenteler aracılığıyla gelen Alman, İngiliz, İskoç, Belçikalı ve Hollandalı turistlerin pazarda elle ve sözle taciz edildiğini belirten Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan “ Yılda yaklaşık 300 bin turist Turgutreis’e geliyor, bu olumsuz görüntülerin bir an önce ortadan kalkması lazım. Alışveriş yapmaya gelen turist pazarda tacize uğramadan gidemiyor, bunu engellemek için kamera sistemi kuruyoruz. Hanutçuları anında tespit edeceğiz. Görüntüleri titizlikle izleyip değerlendireceğiz. Turiste asılan ve sarkıntılık yapanları görüntülerle birlikte güvenlik güçlerine bildireceğiz. Belediye ekipleri pazar yerlerinde 24 saat denetimlerini sürdürecek. Dünyaca ünlü Turgutreis Pazarı’nda güvenliği ve huzuru sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Turgutreis’te hanutçuluğu ortadan kaldıracağız” dedi.

Ayşegül Ülkü/ KentHaber/ Bodrum
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2006 Cuma 13:57:26
Güncelleme :13 Ocak 2006 Cuma 14:04:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?