19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Hapimag Resort Sea Garden - Bodrum

HAPIMAG RESORT SEA GARDEN – BODRUM
 
Ege’nin incisi Bodrum’un yemyeşil beldesi Yalıçiftlik’te 3 koya hakim 191 dönüm arazi üzerine kurulmuş egzotik bir tesis Sea Garden. İsviçre orijinli Hapimag firmasının, dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan çok sayıdaki tesisinin en büyüğü olup adını Ege’nin masmavi ve berrak sularına uzanan çam ağaçlarının arasındaki rengarenk bahçelerinden almıştır.
 
Yapımına 1991 yılında başlanan tesisin projesi hem doğal çevrenin korunmasına hem de yapıların tipik Bodrum mimarisine uygun olmasına özen gösterilerek hazırlanmıştır. 5 yıldızlı otel ve sadece üyelerin ağırlandığı 1. Sınıf tatil köyünden oluşan tesis, hizmete girdiği 1994 yılından bu yana kalite ve misafirperverlik arayışındaki yerli ve yabancı turistlerin öncelikli tercihi.
 
Sea Garden çevre bilincine sahip bir kuruluş olarak bünyesinde bir deniz suyu arıtma tesisi,  bir atık su arıtma tesisi ve atık maddeleri gübreye dönüştüren “Sludge” sistemini barındırmaktadır. Günde 850 ton kullanım amaçlı tatlı su üretme kapasitesine sahip olan deniz suyu arıtma ünitesi bu alanda Türkiye ve Balkanların en büyüğüdür. Diğer ünitede arıtılan atık su ise bahçe sulamada kullanılmakta, böylece özellikle Bodrum yöresinde çok değerli olan temiz su kaynakları boşa harcanmamaktadır.
 
Muhteşem doğal güzellikler içerisinde, ağaçların konumuna uygun olarak serpiştirilen binalar eğimli bir arazide yer aldığından hem maviyi hem de yeşili kucaklar. Sea Garden’ın şehir gürültüsü ve stresinden uzak konumu; sessiz ve temiz atmosferi, rahatlama ve dinlenme arzusundakiler için ideal bir seçimdir. Özellikle büyük şehirlerde yaşayanların çoktandır unuttuğu, sabah kuş sesleriyle uyanıp geceye muhteşem günbatımıyla merhaba demenin lüksüne Sea Garden’da sahip olabilirsiniz.
 
Bu kadar sakinlik bana göre değil diyenleri gün boyu tesisteki çok çeşitli spor aktiviteleri bekliyor. Otelin su sporları merkezinde su kayağı, rüzgar sörfü, katamaran gibi su sporları için gerekli ekipmanı bulabilir, dilerseniz eğitmenlerden ders alıp uluslararası bir sertifikaya sahibi olabilirsiniz. Tatil köyünün bulunduğu koy, özellikle su kayağı için ideal bir yer olarak tanımlanmakta. Türkiye’nin en iyi dalış okullarından biri de tesis içindeki ofisi aracılığıyla hem dalmak isteyen profesyonellere ekipman sağlamakta, hem de bu spora ilgi duyanlara ders vermektedir.
 
Komplekste ayrıca tenis, squash, basketbol, plaj voleybolu, mini golf, masa tenisi, dağ bisikleti, tavla, satranç, bilardo gibi spor ve aktivite olanaklarını bulabilir; sağlık kulübünde ter attıktan sonra dört havuzdan dilediğinizde yorgunluğun acısını çıkarabilirsiniz. Özellikle bayanların ilgi gösterdiği hamam, sauna, jakuzi, cilt bakımı ve masaj gibi alternatifler de kapalı havuz olanağı ile birlikte sağlık merkezinde misafirlerin hizmetine sunulmuş.
 
Misafirlerimizin rahat  ve keyifli bir tatil geçirmeleri için tatil köyünde ve otel tarafında hizmet vermekte olan iki adet çocuk klubü, çocuğunuzu güvenle teslim edebileceğiniz rehberlerin gözetimindedir. Ayrıca dilerseniz ücret karşılığı bakıcı ayarlamanız da mümkün.
Tatil köyü ve otel arasında yer alan ve tipik bir Bodrum sokağının minyatürü olan Mini Bodrum’da halı, mücevher, spor giyim, deri, hediyelik eşya mağazaları, gazete bayii ile kuaför ve fotoğrafçı da misafirlerin çeşitli ihtiyaçlarını giderebilmeleri için hizmet vermekte.
 
Mini Bodrum Caddesi’nde yerli ve yabancı konuklarımız için her hafta Pazartesi geceleri düzenlenen açıkhava etkinliklerinde birbirinden leziz yemeklerden tadıp animasyon grubunun şovları ve halkoyunları ekibinin performansları ile keyifli ve değişik bir gece geçirmeniz mümkün. Tercihiniz hafif ve güzel müzikler eşliğinde içkinizi yudumlamaksa haftanın altı akşamı canlı müzik yapılan iki ayrı mekandan birini seçebilirsiniz. Dansseverler de düşünülmüş Sea Garden’da; haftanın altı akşamı açık olan Hayana Disco gece 22.30’dan sabahın ilerleyen saatlerine dek ruhu genç her yaştan insanı çılgın bir atmosfere davet ediyor.
 
Şehrin dışında, ama şehre bir adım mesafede oluşu Sea Garden’ın  en önemli özelliklerinden biri. Sabahın ilk ışıklarına dek canlı olan Bodrum’da geçen, yorucu ancak eğlenceli saatlerden sonra doğanın sakinleştirici kucağına Sea Garden’da dönebilirsiniz.
Sea Garden- Aslı Ertekin
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2004 Çarşamba 13:25:55
Güncelleme :15 Ekim 2004 Cuma 13:50:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet toprak IP: 78.171.190.xxx Tarih : 1.01.2009 17:27:29

Ulaşım köy yolu.orman katledilerek isviçreli bir şirkete peşgeş çekilmiş 1994'de.Deniz kıyısı bir tepe.1-Açık büfe dendi.fix menü önümüze kondu(servis yarım satte geldiği oldu)2-Otel diye satın aldık,köy villası(village) verdiler.otel kapalı dediler.Soğukta,açık havada ,rüzgarda yemeğe yürümemiz gerekiyordu 100mt-500mt arası.Hepimiz hasta olduk.3-Spor aktiviteleri,hamam,sauna herşey kapalı.Gezecek,yapacak birşey yok.ölü bir dağbaşı.4-Arabamıza ulaşmak için 400mt soğukta yokuş yukarı yürüdük(heryer dağ olduğundan)5-Kapalı havuz diye açık havuzun üstüne pimapen yapmışlar.camları rüzgardan hep açık,kilitleri yok pencerelerin.Gitmek için havuza yine 300mt yokuş soğukta yürüdük.6-Bu yerde henüz tairet musluğu icat edilememiş.Sahipleri müslim olmadığından temizliksiz geziyorlar herhalde.KESİNLİKLE TAVSİYE ETMMEM.BİZ KANDRILDIK.SİZ KANDILMAYIN.Saygılar.