28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Sağlık durumu iyi

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bağırsağında iltihap olması nedeniyle özel bir hastaneye başvuran İngiliz hasta, ameliyat için yeterli parası olmadığı için Bodrum Devlet Hastanesi ve Muğla Menteşe Devlet Hastanesi'nde ücretsiz ameliyat edildi.

Bodrum'da bağırsağında iltihap olması nedeniyle şikayetleri artan ve Alanya'dan Bodrum'a gelip bir süredir burada yaşayan 41 yaşındaki İngiliz Alicia Beckman, hafta başında özel bir hastaneye başvurdu. Yapılan ilk incelemelerde bel kısmının içinde iltihap teşhisi konulan hastaya ameliyat ve diğer masraflar için 2 bin 500 poundluk masraf çıkarıldı. Bu bedeli ödeyecek gücü olmadığını söyleyen Beckman, hastaneden tedavi olmadan ayrıldı. Daha sonra Bodrum Devlet Hastanesi'ne başvuran Beckman, başhekim Oğuz Şahin'in kendisine tahsis ettiği bir ambulansla Muğla Menteşe Devlet Hastanesi'ne nakledildi. Burada hemen tedavi altına alınan Beckman'ın korkulanın aksine kalın bağırsağında kangren olmadığı, kuyruk sokumunda aşırı iltihaplanma olduğu tespit edildi.

Muğla Menteşe Devlet Hastanesi'nde Dr. Naki Bulut tarafından ameliyata alınan İngiliz hasta Alicia Beckman'ın sağlık durumunun gayet iyi olduğu açıklandı. Aynı zamanda Muğla Tabip Odası Başkanı da olan Dr. Naki Bulut, hastanın durumunun iyi olduğunu ve tedavisinin devam ettiğini söyledi.

Muğla Menteşe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İbrahim Özman, hastanın salı günü ameliyata alındığını belirterek, "Hasta bize geldiğinde aciliyeti olduğu için hemen teşhis konularak ameliyata alındı. Şu anda durumu gayet iyi. Sağlık İl Müdürü'müzün yönlendirmesi sonucu Muğla Menteşe Devlet Hastanesi'ne getirildi. Hastadan hiçbir ücret talep edilmeyecek" dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 10:26:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serap akcasulu IP: 85.103.181.xxx Tarih : 8.12.2008 19:46:58

elinde karnesi ile hastanenin aciline müracaat eden bir türk vatandaşışına da aynı duyarlığı gösterip acil diyalize alsaydınız o gün ölmeyecekti.ne müdahele ettiniz ne sevk ettiniz nede bir araç tahsis edip evine gönderdiğiniz.taksiyle evine dönerken kapısının önünde vefat etti.bende hasta haklarına yazılı şikayette bulundum.gereken yapılırsa, içim rahat edecektir.bazı doktorların hasta seçtiklerini düşünüyorum.oysa tersi olmalı ,HASTA DOKTORUNU SEÇEBİLMELİDİR,BAZI doktorların hastaya empati gösteremediklerini düşünüyorum.tıbbı destekleri çok yetersiz hastanenin imkanlarından hastanın yararlanmasını sanki minimumda tutmak istiyor gibi halleri var bu durum ,çok garibime gidiyor.KINIYORUM.