17
Haziran
2024
Pazertesi
YAŞAM

Sezer: Engellilere yönelik hizmetler yetersiz

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Muğla'nın Bodrum İlçesi Yahşi beldesinde yaptırılan Bodrum Yahşi Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nin açılışını yaptı.

Yahşi beldesinde düzenlenen törene, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, Muğla Valisi Hüseyin Aksoy, milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, "Engellilerin gereksinimleri ve yaşadıkları sorunları, birey, toplum ve devlet olarak üzerinde önemle durmamızı gerektiren bir konudur" dedi.

Türkiye'de, sosyal devlet anlayışının gereği olarak yasal düzenlemeler çerçevesinde engellilere eğitim, çalışma yaşamına katılma, sosyal yardımlardan yararlanma konularında önemli olanaklar sunulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Sezer, "Ancak gelinen noktada, nüfusumuzun azımsanmayacak bölümünü oluşturan engellilere yönelik hizmetlerin yeterli olduğunu söyleyemeyiz. Engellilerimizin, eğitimden sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan spora, ulaşımdan psikolojik ve toplum desteğine ve sürekli bakıma kadar çözüm bekleyen bir çok sorunun bulunduğu yadsınamaz" diye konuştu.

Engellilere sahip çıkılması, onların topluma kazandırılması ve geleceğe güvenle bakabilmeleri için her şeyden önce toplumsal bir görev olduğunu belirten Sezer, şöyle devam etti: "Engelli yurttaşlarımızın sorunlarına çözüm üretilmesi ve yaygınlaştırılması konusunda devletin yanı sıra vatandaşlarımız ve sivil toplum örgütlerine kadar herkese büyük görev düşmektedir. Engellileri sivil toplum örgütlerinin bu kapsamdaki etkinlikleri ve girişimleri taktirle karşılanacak düzeydedir. Sivil toplum örgütleri, engellilerimizin eğitimine yönelik hizmetleriyle toplumsal yaşamda önemli bir boşluğu doldurmakta, engelli engelsiz tüm bireyleriyle, güçlü toplum, güçlü Türkiye hedefine katkıda bulunmaktadır. Bodrum Zihinsel Engelliler Derneği de yaptırdığı bu uygulama okulu ile önemsediğimiz bir hizmeti yerine getirmiştir. Bu okulun kendi alanında örnek teşkil oluşturacağına inanıyorum".

Bodrum Zihinsel Engelliler Derneği tarafından yapılan ve 1 yılda tamamlanan Yahşi Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nde 48 öğrenci eğitim öğretim görecek.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2005 Cuma 17:05:54
Güncelleme :17 Eylül 2005 Cumartesi 13:21:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?