28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Turgutreis'te “Ulusal Egemenlik İzci Yürüyüşü”

Turgutreis Belediyesi organizasyonluğunda, Ortakent Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 4. kez düzenlenen “Ulusal Egemenlik İzci Yürüyüşü” Turgutreis Atatürk Meydanı’nda düzenlenen törenle başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından izciler Türk Bayrağı’nı Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan’dan alarak Ata’nın izninde yürüyüşe başladılar. Muğla’dan gelen izci gruplarıyla beraber, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarında katılımıyla yaklaşık 400 kişi Ulusal Egemenlik için yürüdü. Turgutreis Belediyesi İzci Grubu, Milas İzci Grubu, Marmaris İzci Grubu, Muğla Merkez Karya İzci Grubu ve Muğla Valiliği İzci Destek Ekibi liderlerinin de katıldığı etkinlikte izciler, Turgutreis’ten Ortakent’e kadar olan 15 km’lik yolu ellerde Türk Bayraklarıyla, Atatürk posterleriyle ve izci marşları söyleyerek yürüdüler. Zaman zaman sıcaktan zorlanan minik izciler, 15 km’lik yolu eskortlar eşliğinde yaklaşık 4 saatte yürüyerek Ortakent’teki kamp alanına ulaştılar. Ulusal egemenlik için düzenlenen ve 7’den 70’e çok sayıda vatandaşın katıldığı izci etkinliği, akşam Ortakent kamp alanında yakılacak olan kamp ateşi ve konserlere devam edecek.

Bu yıl sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla Ulu Önder Atatürk’ün izninde Ulusal Egemenlik için yürüdüklerini belirten Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan “ Muğla’dan gelen izci grupları ve liderleriyle beraber 400 kişinin katılımıyla 15 km’lik yolu yürüdük. Akşam ise kamp alanında ateş yakarak, şarkılar söyleyerek eğleneceğiz. Atamızın izninde, ondan aldığımız bayrakla ve onun ışığında yürüyoruz” dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 11:04:06
Güncelleme :1 Mayıs 2006 Pazartesi 18:00:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?