18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Üçüz sevinci

Bodrum'un Ortakent-Yahşi beldesinde bir inek üçüz doğurdu, üçü de sağlıklı olarak dünyaya gelen yavrular birbirlerine benzerlikleriyle dikkat çekiyor.

Ortakent-Yahşi beldesinde hayvancılık yapan Mehmet Hasan Tetik-Dilber Tetik çiftinin 5 ineğinden biri üçüz doğurdu. "Gara İnek" adındaki ineğin karnından her biri yaklaşık 50 kilogram ağırlığında üç yavru dünyaya geldi. Mehmet Hasan Tetik daha önce ayrı ayrı 3 yavru doğuran ineğin son hamilelik döneminde bir farklılık gözlemlediklerini belirterek, "Biz ikiz bekliyorduk. Doğum başladığında ilk yavruyu biz doğurtturduk. İneğin ikinci yavrunun çıkışında zorluk çektiğini görünce veteriner çağırdık. Gara İnek çok sağlıklı üç buzağı dünyaya getirdi. Bizler Yörüğüz, 7 kuşaktır hayvancılıkla uğraşıyoruz ancak böyle bir şey ne duydum ne de gördüm" dedi. Dilber Tetik de sağlıklı üç yavrunun bir anda doğmasına ve ineğin de hayatta kalmasına şaşırdıklarını söyledi. Dilber Tetik, "Biz aslında doğacak yavruyu satmayı düşünüyorduk. Ancak üçüz olunca bakmaya karar verdik. Yavrulara torunlarım kendi isimlerini koydular, Hasan Bora, İlayda Dilber ve Faruk ismini verdikleri yavruları çok seviyorlar. Torunlar dörttü, şimdi yedi oldu" diye konuştu.

İkisi erkek biri dişi olan buzağıların vücutlarındaki renkler birbirlerinin aynı. Üç buzağının da başında üçgen şeklinde beyaz bir leke ve arka bacaklarından başlayarak alta doğru devam eden beyazlıklar bulunuyor. Tetik çifti, buzağıları biberon ile besliyor.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 12:43:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?