2
Haziran
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Batık çalışmasına yargı engeli

Fethiye'de 1980'li yıllarda yerli ve yabancı turistlerin eğlence merkezi olarak kullanılan Fiorita adlı geminin batığının kurtarma çalışmaları durduruldu. 

Batığın çıkartılması için son ihaleyi alan Hasan Toprak ve ekibinin çalışmaları devam ederken, Fiorita'ya gelen icra ile çalışmalar durduruldu. Denizin dibinde çalışan dalgıçlar çıkarılarak, çalışmalarına izin verilmedi. Batık geminin hissedarlarından Hayrettin Abanik'in avukatı Fatma Börekçi Emeç, dün yaptığı itiraz sonrasında Fethiye 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'ndeki davanın ardından alınan kararla çalışma durduruldu. Fiorita gemisinin hissedarı Hayrettin Abanik'in avukatı Fatma Börekçi Emeç, Fethiye 1. İcra Müdürü Nihat Özen ile birlikte çalışmaların sürdüğü bölgeye gelerek mahkeme kararını yetkililere tebliğ ettikten sonra kurtarma işleminin durulmasını ve çalışmalarına denizin dibinde devam eden dalgıçların çıkarılmasını sağladı. 

Fiorita'nın hissedarı Hayrettin Abanik'in avukatı Fatma Börekçi Emeç, mahkemenin en az 4.5 ay süreceğini tahmin ettiklerini ve bu süre içinde anlaşma olmaması halinde batığın çıkarılmayacağını belirtti.
.
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2006 Perşembe 13:18:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?