18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Umuda yolculuğun bittiği yerde bir bebek

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde düzenlenen operasyonda yasadışı yollarla yurtdışına çıkmak üzere olan yabancı uyruklu 50 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin önceki gece Günlüklü Plajı'nda gerçekleştirdikleri operasyonda 11'i kadın, 1'i çocuk olmak üzere Somali, Moritanya ve Filistin uyruklu toplam 50 kişi yakalandı. Sorgulamalarında ülkelerindeki olumsuz koşullar ve iç savaş nedeniyle kaçarak Avrupa ülkelerine gitmeyi planladıklarını belirten mülteciler, daha sonra Karaçulha Kur'an Kursu'nda misafir edildi.

Yakalandıklarının ertesi günü eşi Hatice'nin Fethiye Devlet Hastanesi'nde doğum yaparak bir kız çocuğu dünyaya getirdiğini anlatan Filistinli Said Ahmad, Gazze'de yaşadığını ve kick-boks yaptığını söyledi.

Doğan çocuğa Fatima adını verdiklerini belirten Ahmad, "Bir kızım daha var. Onun adı Zehra. Çalışabileceğim bir iş bulamıyorum. Fransa, Almanya ve Mısır'da yapılan kick-boks yarışmalarından kazandığım 3 madalyam var. İçinde yaşadığımız sıkıntılardan kurtulmak için Avrupa'ya gitmek istiyoruz" dedi.

Fethiye Devlet Hastanesi ile Beşkaza Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçtiklerini ve kendileriyle ilgilenildiğini ifade eden Somalili Mesut Hasan Harbi ise, ülkesindeki iç savaş nedeniyle Avrupa'nın herhangi bir ülkesine gitmek istediklerini söyledi. Harbi, "Ülke fark etmez. İtalya, İngiltere veya Yunanistan'a gitmek istiyoruz" dedi.

Jandarma yetkilileri olayla ilgili açıklama yapmazken, şahısların Avrupa'ya gitmek için kişi başına bin 100 Amerikan doları verdiği de öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2005 Pazartesi 17:01:15
Güncelleme :6 Eylül 2005 Salı 17:49:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?