23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Zıpkın Operasyon: 13 gözaltı

Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından dün düzenlenen "Zıpkın Operasyonu"nda 13 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, dün Muğla İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından, Fethiye ilçe merkezi ve merkeze bağlı bazı köylerde İ.S. liderliğinde oluşturulan suç örgütünün açık senet imzalatma, tehdit, tefecilik, darp ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işlediklerini tespit etti.

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, 13 ayrı noktada eş zamanlı düzenledikleri operasyonlarda, aralarında suç örgütü lideri olduğu iddia edilen İ.S., A.S., A.D., S.A., C.T., S.K., E.M., G.S., D.T., Y.Ö., T.A., U.K. ve M.H. yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 2 adet tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca, 6 adet av tüfeği, kısa ve uzun namlulu silahlara ait çok sayıda fişeğin yanı sıra, 8 adet özel yapım sopa, çok sayıda çek, senet ve tapuyla ele geçirildi.

Zanlılar, Fethiye Cumhuriyet Savcılığı'ndaki sorgularının tamamlanmasının ardından Nöbetçi Mahkeme'ye sevk edildi. 12 saat süren sorgulamanın ardından İ.S. tutuklanarak Fethiye Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Diğer sanıklar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 15:06:22
Güncelleme :6 Ağustos 2005 Cumartesi 16:17:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?