2
Haziran
2024
Pazar
TURİZM

Türk dünyası Fethiye'de buluşacak

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (EGAYDER) tarafından dördüncüsü düzenlenecek "Uluslararası Maniler Sempozyumu" Fethiye'de gerçekleştirilecek.

Fethiye Belediyesi ve EGAYDER arasında yapılan protokol, 6-8 Kasım 2006 tarihlerinde Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi (FBKM) salonunda yapılacak. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve EGAYDER Başkanı Şükrü Tekin Kaptan, yapılan protokolü karşılıklı olarak imzaladı.

Yapılan imzalama sonrasında konuşan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, "EGAYDER ile Fethiye Belediyesi'nin 6-7-8 Kasım 2006 tarihlerinde düzenleyeceği uluslararası bilim konferansları, uluslararası müzik yarışması, uluslararası kürek yarışmalarından sonra yine Türk dünyasını Fethiye'de buluşturacağız" dedi.

EGAYDER Başkanı Şükrü Tekin Kaptan, "Türk kültürüyle ilgili türküler, karma fotoğraf ve karikatür sergileri, ödül törenleri gibi bir şenlik havasında geçecek bu sempozyuma 26 ülkeden bilim adamları, uzmanlar ve bürokratlar davet edildi. EGAYDER olarak uluslararası düzeyde çalışan kurumumuz bu etkinliği de Fethiye'de yapmaktan büyük onur duyuyor. Katılımcılarında sundukları bilgiler sempozyum sonuç kitabında kaynaklaştırılıp basılarak; gerek basınımıza, gerek ilgilenenlere, gerekse katılımcılara dağıtımı yapılacaktır. Böylece kaynak bir eser de Türk kültürüne sağlanmış olacaktır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2006 Perşembe 14:56:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?