3
Mayıs
2024
Cuma
FETHİYE - MUĞLA

Hacı Mehmet Aziz Bolel


Hacı Mehmet Aziz BOLEL


Tüccar Avcı Şair Hayırsever Spor Adamı...
1983 ya da 1984 Eskişehir Bağımsız Belediye Başkanı Adayı. 1917’de Kayaköy’de (Fethiye-Muğla) doğmuş. Ankara Ticaret Lisesinde okurken başlamış Vehbi Koç Ticaret Evinde çalışmaya. Özel yazışmaları için şirketin zarflarını kullanmayıp parasıyla zarf aldığını gören Koç, yetkilerini artırmış Bolel’in. Bu kurumda muhabere memuru, müdür yardımcısı, umumi vekil, Eskişehir mağaza müdürü... olarak 17 yıl çalıştıktan sonra kendi işini kurmuş: Bolel Ticaret Evi. Benzin istasyonları açmış, MKE başbayii olmuş...

1938-1944 Askerlik (Fethiye, İnece-Kırklareli, Aydın) Aydın’da asteğmen iken Adnan Menderes ile tanışır.

Gümülcine göçmeni Kanatlılarla iş ilişkisi varmış. Bir gün bir şey sormak için Kanatlıların evine gitmiş. Kapıyı çalmış. Üst kat pencerelerinden birinde yemyeşil gözlü sapsarı saçlı bir kız görmüş. Çok hoşlanmış. Ertesi gün, nice zamandır evlenmesini söyleyen İhsan Paşa’dan, bu güzel kızı kendisine istemesini rica etmiş.

1948 yılında evlenmiş Maide hanım ile. "Aziz çok içer, hovardadır" dedikoduları evliliğine ve mutluluğuna engel olacakmış az daha.

Gönderdiği hiç bir çiçeğin vb.nin üzerine Aziz Bolel ve Eşi yazdırmamış. Hep; Aziz Bolel ve Eşi Maide Bolel yazdırmış. Sultanım diyor Maide Hanıma. 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar