3
Mayıs
2024
Cuma
FETHİYE - MUĞLA

Turhan Kovancı


Karaçulha Çalıca İlköğretim Okulu

Muğlalılar’ın ’Eğitime Yüzde Yüz Destek’ kampanyasına desteği hızla sürüyor. Bugüne kadar 11 protokol imzalanan Muğla’da, Vali Hüseyin Aksoy’un çağrısı üzerine Muğla’nın 12., Fethiye İlçesi’nin ilk imzası bugün atıldı. Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası çerçevesinde Fethiye’den ilk protokol olma özelliğini taşıyan Karaçulha Çalıca İlköğretim Okulu ek dersliklerinin yapımı için gerekli protokol, Muğla Valiliği’nde imzalandı.

13 derslikli ve 784 öğrenci kapasiteli Çalıca İlköğretim Okulu’nda aynı zamanda ikili öğretim yapılıyordu. Okulda kapasitenin yetersiz kalması üzerine harekete geçen hayırsever vatandaş Turhan Kovancı ve Karaçulha Kalkındırma Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği tarafından 18 derslikli ve 540 öğrenci kapasiteli yeni ek derslikler yaptırılacak. Ek dersliklerin yapımı ile ilgili protokol Muğla Valisi Hüseyin Aksoy, hayırsever Turhan Kovancı, Dernek Başkanı Vedat Meteriz ve Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Emin Kızıl arasında imzalandı.

5 bin 60 metrekarelik arsa üzerine yapılacak olan ve 1 trilyon 800 milyar liraya malolacak ek derslikler için Valilik binasında düzenlenen protokol töreninde konuşan Muğla Valisi Hüseyin Aksoy, Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası çerçevesinde Muğla ilindeki 12. protokolü imzaladıklarını hatırlatarak, "Bu protokollerin 9’unu Bodrumlu hayırseverler oluşturuyordu. Kampanya çerçevesinde bugünkü protokol, Fethiye ile gerçekleştirdiğimiz ilk protokol olacak. İkili öğretim yapan Çalıca İlköğretim Okulu’nda artık tekli öğretime geçip, eğitimde kaliteyi yükseltmiş olacağız. Hayırseverlerimizi eğitimde ihtiyaç duyduğumuz okul ve gerekli donanım konusunda yardım yapmaya davet ediyorum. Devlet imkanlarının dışında hayırseverlerin katkılarıda ihtiyaçların karşılanmasında büyük önem taşıyor" diye konuştu.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan da, "Halen Çalıca İlköğretim Okulu’nda 3 ayrı bina var ve bunlar yeterli değildi. 3 katlı ve 18 derslikli yeni bir binanın yapılmasıyla öğrencilerimizin tekli öğretime geçişi sağlanacaktır" dedi.

Çalıca İlköğretim Okulu yeni ek dersliklerinin 2005-2006 eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi bekleniyor.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar