25
Mayıs
2024
Cumartesi
MİLAS - MUĞLA

100 bin fidan toprakla buluştu

MİLAS’TA 100 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Muğla’nın Milas ilçesinde yanan 150 bin hektarlık alana 100 bin çam fidanı dikilerek ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştirildi.

Milas Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Milas’ta geçtiğimiz yıl yanan alanların ağaçlandırılma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, 150 bin hektar yanan alanda 100 bin çam fidanı toprakla buluştu.

Ağaçlandırma çalışmaları yapılan alanlarda incelemelerde bulunup, dikimlerle ilgili bir değerlendirmede yapan Milas Orman İşletme Müdürü Ayhan Bayrak: “Ağaçlandırma çalışmalarının yapılacağı alanlara yakın orman köylülerine dikim işlerinde görev veriliyor. Ağaçlandırma çalışmalarında son aşamaya geldik. Yaklaşık olarak 100 bin çam fidanı dikimi yapıldı. 5-10 gün daha dikim çalışmaları devam edecek. 2010 yılı içinde yaklaşık 150 bin hektarlık alanda ağaçlandırma çalışmalarımızı gerçekleştirdik.”

Kayadere köyü Karadiken mevkinde yapılan çalışmaları da yerinde inceleyen Bayrak, Kayadere köyünün Akça Kilise mevkinde geçtiğimiz günlerde yanan alanın da ağaçlandırma çalışmalarına başlanıldığını ifade etti.

Fidan dikimine katılan bayanlar, dikim işinde ağırlıklı olarak bayanların çalıştığını belirterek doğanın yeşillenmesine katkı sağladıkları için mutlu olduklarını kaydettiler. Dikim işinde çalışanlar 25 günden bu yana dikim çalışmalarında görev aldıklarını belirterek, kendilerine bu imkânı sağlayan yetkililere teşekkür ettiler.

MİLAS’TA 100 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
MİLAS’TA 100 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
MİLAS’TA 100 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 17:31:04
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 17:51:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?