26
Mayıs
2024
Pazar
MİLAS - MUĞLA

156 kaçak yakalandı

156 KAÇAK EMNİYETE TESLİM EDİLDİ

Muğla’nın Milas ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda, tekneyle yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak isteyen Filistin uyruklu 156 kaçak göçmen Kıyıkışlacık Jandarma Karakolu’ndan getirilerek Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi. Jandarma tarafından 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’ne getirilen kaçak göçmenler sağlık kontrolünden geçirildi.

Alınan bir ihbar üzerine harekete geçen jandarma ekipleri Bozbük Köyü Ucra mevkiinde arıza yapmış bir teknede bulunan 156 Filistin uyruklu kaçak göçmeni yakalamıştı. Ekipler olay yerine gelerek başka teknelerin yardımıyla arızalı tekneyi kıyıya çekmiş ve kaçak göçmenler, araçlarla aynı günün akşam saatlerinde Kıyıkışlacık Jandarma Karakolu’na getirilmişti. Arıza yapan teknenin sahibinin parça almak için İstanbul’a gittiği ve 2 gün boyunca dönmediği öğrenilmişti.

80 erkek, 34 kadın ve 42 çocuktan oluşan 156 kaçak göçmenler bugün Kıyıkışlacık Jandarma Karakolu ekipleri tarafından Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Kaçak göçmenler Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Akkent Hizmet binasına yerleştirildi.

Kaçak göçmenler daha sonra 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Kaçak göçmenlerle ilgili işlemlerin Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde devam ettiği kaydedildi.

KAYMAKAM ATÇI, İŞLEMLER DEVAM EDİYOR

Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı: “İki gün ilçemize bağlı Bozbük köyünde vatandaşlarımızın ihbarı üzerine bozulan bir geminin açıkta beklediği ve içinde 156 kaçağın olduğu tespit edildi. Kaçaklar alındı, gerekli işlemleri yapıldı. Jandarmadan Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi. Emniyet şu anda parmak izi çalışması yapıyor. Yasalar çerçevesinde işlemleri devam ediyor” dedi.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Olayla ilgili organizatör H.E. (57) ve M.G.(30) ise 08 Ocak’ta teknenin bulunduğu Bozbük’te tekneye 2 kilometre uzaklıkta jandarma tarafından yakalandı. 09 Ocak’ta Milas Adliyesi’ne çıkarılan iki şahıs aynı günün akşam saatlerinde tutuklanarak Milas Kapalı Cezaevi’ne gönderildiği belirtildi.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

156 KAÇAK EMNİYETE TESLİM EDİLDİ
156 KAÇAK EMNİYETE TESLİM EDİLDİ
156 KAÇAK EMNİYETE TESLİM EDİLDİ
156 KAÇAK EMNİYETE TESLİM EDİLDİ
156 KAÇAK EMNİYETE TESLİM EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 18:05:03
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 19:21:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?