25
Mayıs
2024
Cumartesi
MİLAS - MUĞLA

2 bin 500 yıllık tarihi duvar göçtü

Muğla’nın Milas ilçesinde etkili olan yağış nedeniyle Tabakhane Caddesi’nde bulunan 2 bin 500 yıllık Zeus Karios Tapınağı’nın istinat duvarı çöktü.


Milas’ta son günlerde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Karya dönemine ait Zeus Karios Tapınağı’nın çöken duvarı ve göçükle birlikle oluşan heyelan nedeniyle Tabakhane Caddesi araç trafiğine kapandı. Duvarın geri kalan kısmının da çökme ihtimaline rağmen vatandaşların yolu kullanmak zorunda kalması çevrede korku ve paniğe neden oldu. Göçük sırasında bölgede araç ve yayanın bulunmaması olası bir facianın önüne geçti.

Göçüğün ardından olay yerine gelen Milas Müze Müdürü Erol Özen ve müze müdürlüğü ekipleri, göçüğün meydana geldiği bölgede ve Zeus Karios Tapınağı’nın diğer duvarlarında incelemelerde bulundu. Yapılan tespitlerin ardından Milas Belediyesi’ne bağlı ekipler yolu kapatan taş ve toprak yığınlarını temizlemek için çalışmalara başladı.

Tapınak duvarının yan tarafında evi bulunan Abdülkadir Atmaca isimli vatandaş, “Birkaç gün önce duvar çatladı belediyeye söyledim ama bir şey yapılmadı. Duvar yıkılırken buradan geçen vatandaşların üzerine çökebilirdi ama Allah korudu ki duvar yıkılırken insanlara bir şey olmadı” dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 23:31:14
Güncelleme :9 Şubat 2009 Pazartesi 23:35:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?