18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİLAS - MUĞLA

77 yaşında öğrenci oldu

77 YAŞINDAKİ EMEKLİ İMAMIN OKUMA AZMİ

Milas'a bağlı Ören beldesinde yaşayan 77 yaşındaki Mehmet Üstün, okuma azmiyle dikkat çekiyor. Milas'a bağlı Ören beldesinde yaşayan emekli imam Üstün, Anadolu Üniversitesi'nin açıköğretim programlarından İlahiyat bölümü önlisans son sınıf öğrencisi. Muğla Üniversitesi'nde dün gerçekleştirilen yazılı sınavlara katılan Üstün, araştırma ve okumanın insan hayatı boyunca yaşam felsefesi haline gelmesi gerektiğini ifade etti.

1966 yılında Ören köyünde (belde) vekil imam olarak görev yapmaya başlayan Üstün, imkansızlık nedeniyle ortaokulu dışarıdan bitirdi. Ortaokuldan başarıyla mezun olmasının ardından yine dışarıdan İmam Hatip Lisesi mezunu olan Üstün, 30 yıl boyunca Diyanet İşleri Başkanlığı öz kadrosunda imam olarak hizmet verdi. Görev yaptığı süre boyunca özellikle İslam tarihi üzerine araştırmalar yapan Üstün, 2009 yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyat programı önlisans bölümüne kayıt yaptırarak öğrenimin yaşı olmadığını gösterdi.

Hafta sonu gerçekleştirilen bütünleme sınavında vize ve finallerde başarılı olamadığı Arapça, Dinler Tarihi, Temel Bilgi Teknolojileri, İslam Tarihi derslerini vermeye çalışan Üstün, "77 yaşında üniversite okuduğumu gören bazı kimseler tabii ki şaşırıyor ama kesinlikle okuma ve araştırmanın yaşı olmaz. Biz, 'beşikten mezara kadar ilmi takip edin' diyen bir dinin mensuplarıyız. O yüzden yaşımı dikkate almadan okumaya devam ediyorum" dedi.

77 YAŞINDAKİ EMEKLİ İMAMIN OKUMA AZMİ
77 YAŞINDAKİ EMEKLİ İMAMIN OKUMA AZMİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 15:43:05
Güncelleme :6 Eylül 2010 Pazartesi 17:01:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?