29
Mayıs
2024
Çarşamba
MİLAS - MUĞLA

837 YTL’lik fatura şok etti

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Danışment köyünde bir kişiye elektrik borcu olarak iki aylık dönemde 837 YTL gelmesi şaşkınlık yarattı. AYDEM yetkilileri, borcun akıllı sayaç değişimlerindeki işlem hatasından kaynaklandığını, gerekli incelemenin yapılacağını belirtti.
Milas’a bağlı Danışment köyünde ikamet eden Bircan Örs adlı vatandaşa iki aylık elektrik tüketim faturası olarak gelen 837 YTL’lik tutar köylüleri kızdırdı.
Evine iki ayda bir gelen faturanın 50 YTL’yi bulmadığını, bu rakamı görünce ailesiyle birlikte şok geçirdiğini ifade eden Örs, “Ben faturalarımı her ay düzenli olarak ödüyorum. 8 Mayıs tarihinde yasa gereği tüm köyümüzdeki sayaçlar akıllılarıyla değiştirildi. Ancak hesapladığım kadarıyla eski sayacımdaki rakamlar, yeni sayaca eklenince ortaya böyle bir rakam çıktı. Nasıl olduğunu anlamadım” dedi.
Faturayı görünce büyük şaşkınlık yaşadığını anlatan Örs, sorunun çözümü için Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş yetkilileriyle görüştüğünü şunları söyledi: “Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş. yetkililerine giderek durumu anlattım ve faturaları gösterdim. Yapılan inceleme sonucunda bana sayaç değişiminden kaynaklanan bir yanlışlık olduğunu söylediler. Böyle bir borcumun olması mümkün değil. Bugüne kadar sürekli elektrik tüketimi yapsam bile böyle bir fatura gelmez”
GEREKLİ İNCELEME YAPILACAK
Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş yetkilileri geçtiğimiz dönemde analog sayaçların ‘akıllı’ olarak tabir edilen dijital sayaçlarla değiştirildiğini belirterek; “Bu yüzden kaynaklanan bir yanlışlık yapılmış olabilir. Ancak yine de faturaların kontrol edilmesi ve bunun gözden kaçmaması gerekirdi. Bu durumla ilgili gerekli incelemeyi yapacağız’’ diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 08:46:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?