22
Mayıs
2024
Çarşamba
MİLAS - MUĞLA

Alternatif tarım, meyvelerini vermeye başladı

Milas Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen, Özel İdare ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kaynaklı projeler doğrultusunda, çiftçilere sağlanan kredilerle gerçekleştirilen Alternatif Tarım Projesi, meyvelerini vermeye başladı.

Kendisine sağlanan kredilerle Milas’a bağlı Ağaçlıhöyük köyünde 2 dekar enginar ve 2 dekar bodur elma yetiştiren çiftçi Necati Avcıoğlu’nun tarlasında yapılan çalışmaların gelişimiyle ilgili yetkililer tarafından incelemelerde bulunuldu. İncelemelere, Milas Kaymakamı Hulusi Doğan, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mustafa Kaynak, Kadastro Müdürü Şerif Arslan, İlçe Tarım Müdürü Ali Akay, Tariş Müdürü Ali Rıza Uyar, Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu Müdürü Hüseyin Oral katıldı.

Burada bir konuşma yapan Milas Kaymakamı Hulusi Doğan, "Bodrum’a yakın olmamız ve kendi pazar piyasamızdaki ihtiyaçları karşılayabilmemiz için, ürettiğimiz ürünlerde çeşitliliği sağlamamız gerekli. Geçtiğimiz yıllarda ilçemizde üretilen birçok ürün artık üretilmemekte. Dolayısıyla çiftçilerimiz zor durumda. Özellikle artık organik tarımın önemi daha da artmıştır. Turizmin cenneti sayabileceğimiz yerlerden olan Bodrum’a da taze ve yeni ürünler sürmeliyiz. Bu da alternatif ve organik tarımla mümkün olur" dedi.

Milas’ta geliştirilen ve uygulanmaya başlanan projeler arasında ise bodur elma, bodur armut ve çilek projeleri yer alıyor. Çilek projesiyle bir dönüm alanda pamuk eken bir üretici 300 YTL civarında gelir elde ederken, aynı miktarda bir alana çilek eken bir üretici yaklaşık olarak 3 bin YTL civarında gelir elde ettiği açıklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2005 Cuma 17:47:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?