18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİLAS - MUĞLA

Aranan 3 kişi teslim oldu

POLİSİN ARADIĞI ÜÇ KİŞİ TESLİM OLDU

Milas ilçesinde, polisin aradığı üç kişi, emniyete teslim oldu.

Muğla'nın Milas ilçesinde, zorla senet imzalatmak, yağma, hırsızlık, şahsa zarar vermek ve gasp suçlarını işledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi tutuklanmış, 3 kişinin de aranmasına devam ediliyordu. Aranan 3 kişi de teslim oldu.

26 Aralık 2009'da gözaltına alınan D.S. (22) ve K.Ç. (18) tutuklandı. Aranan K.Y. (28), H.S. (30) ve M.O. (27) da "Milas'ta hakkımızda bir takım iddialar varmış' diyerek teslim oldular.

OLAYLAR

İddiaya göre, 23 Aralık 2009'da Milas'ta bir olay meydana geldi. Zanlılar, bir sarraftan baktıkları iki bileziği sahibinin dalgınlığından faydalanıp çaldılar. Görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda polis titiz bir araştırma başlattı ve Cumhuriyet Caddesi üzerinde 26 Aralık günü D.S. ve K.Ç.'yi gözaltına aldı. Üzerlerinde yapılan aramada K.Ç.'den kuru sıkı tabanca ve 13 fişek ele geçirildi. Emniyette verdikleri ifadelerde Milas ve Bodrum'da kuyumcularda soygun planladıklarını söylediler. 21 Aralık 2009'da kendilerini polis olarak tanıtan şahıslar, 23 yaşındaki bir gencin telefonunu aldılar.

14 Aralık 2009'da Milas'ta bir markete gasp amacıyla girdiler, market sahibinin karşı çıkmasıyla panikleyip biber gazı sıkarak kaçtılar. 2009 yılı Ocak ayı içinde Biyokimya Uzmanı R.B.'ye (63) silah zoruyla 15 bin TL'lik senet imzalattılar, kendisini haraca bağlayıp 450 TL ve 350 TL aldılar. Zaman zaman yine para almaya devam ettiler ve R.B. de şahıslardan şikayetçi oldu. Yine iddiaya göre, K.Y. ve M.O.'nun vatandaşları 'sizi belediyenin birine işe sokacağız' deyip vatandaşları kişi başı 2 bin ila 4 bin TL

arasında dolandırdı. Bu şekilde dolandırıldıklarını iddia eden dört kişi polise başvurdu. 28 Aralık 2009'da D.S. ve K.Ç., Milas Adliyesi'ne sevk edilmesinin ardından tutuklanarak Milas Kapalı Cezaevine gönderildi.

Milas Adliyesi'ne gelerek teslim olmalarının ardından Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadelerinin alındığı ve çıkarıldıkları mahkemece K.Y. ve M.O.'nun "zorla senet imzalatmak, yağma, hırsızlık, şahsa zarar vermek, gasp ve dolandırıcılık" suçlarından, H.D.'nin de

"zorla senet imzalatmak, yağma, hırsızlık, şahsa zarar vermek, gasp" suçlarından tutuklandığı belirtildi.

POLİSİN ARADIĞI ÜÇ KİŞİ TESLİM OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma 10:07:04
Güncelleme :1 Ocak 2010 Cuma 11:44:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?