20
Mayıs
2024
Pazertesi
MİLAS - MUĞLA

Balık çiftlikleri protestosunda arbede

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Güllük beldesinde balık çiftliklerini protesto etmek isteyen grupla, balıkçılar arasında arbede yaşandı.


Bodrum Yurttaş İnisiyatifi mensupları ve bazı çevreciler, Güllük Körfezi'ne gelerek balık çiftliklerini protesto etmek için basın açıklaması yapmak istedi. Grup içerisinde yer alanlar, beldedeki patlama nedeni ile bölgede bulunan Milas Kaymakamı Bahattin Atçı ve beraberindeki Belediye Başkanı Yavuz Demir ile belediye parkında konu hakkında karşılıklı görüştü. Bu sırada balıkçıların araya girmesiyle tartışmalar yaşandı. Parkta toplanan balıkçılar ve balık çiftliği sahipleri, gruba "Burada konuyu saptırmayın. Bizde buradan taşınmaz istiyoruz ama bazı bürokratik engeller nedeni ile şu an bu gerçekleşmiyor" diyerek tepki gösterdi.

Basın açıklaması yapmak isteyen grup, parktan ayrılıp açıklama yapacağı yere geldiğinde grup ile balıkçılar ve balık çiftliği sahipleri arasında arbede yaşandı. Ortamın sakinleşmesinin ardından Bodrum Yurttaş İnisiyatifi adına basın açıklamasını okuyan Ayhan Karahan, "12 yıl önce burada balık çiftlikleri oluşumu bu rezil boyutlara ulaşmadan 'Burası balık çiftlikleri için uygun değildir. Su sirkülasyonu olmayan kapalı bir koydur' demişiz. Keşke Bodrum Yurttaş İnisiyatifi olarak iddiamızda yanılmış olsa idik ve haksız çıkmış olsa idik" dedi.


Güllük Belediye Başkanı Yavuz Demir ise, "Körfezimizin ne kadar canlı olduğunu sizler de görüyorsunuz. Hiçbir şekilde zehirlenme ile ilgili bir şey yok" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 01:19:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?