18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİLAS - MUĞLA

Başkan Topuz'dan arıtma brifingi

Milas Belediyesi tarafından 13 milyon dolara yaptırılan arıtma tesisi, açılış öncesi basın mensuplarına tanıtıldı. Milas Belediyesi tarafından yapımına iki yıl önce başlanan arıtma tesisinin açılışından önce, arıtma tesisinde bir bilgilendirme toplantısı yapan Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, arıtma tesisinin önümüzdeki günlerde faaliyete geçeceğini belirterek, 13 milyon dolara mal olan tesisin 24 ayda bitirilmesi planlandığını, yapılan başarılı çalışmalar nedeniyle projenin 22 ayda bitirildiğini vurguladı.

Basın mensuplarıyla birlikte arıtma tesisinde gezerek açıklamalarda bulunan Başkan Topuz, "Arıtma tesisimizde toplam personel sayımız 17 olabilir. Ancak şu anda işletme 10 kişiyle çalışmakta. Arıtma tesisimiz 120 bin kişilik Milas için yeterli olacak. Şuanda tam kapasiteyle çalışmıyoruz. Arıtma tesisine gelen pis sular arıtıldıktan sonra temizlik oranı yüzde 98 olarak çıkıyor. Buradan çıkan sular önümüzdeki günlerde tarımsal alanda kullanılacak ve Yaşyer, Savran ile Damlıboğaz gibi köylerimiz bu sulardan yararlanabilecek. Bu sudan tarımsal alanda kullanmak isteyen vatandaşlar ücretini yatırdığı takdirde istedikleri kadar yararlanabilecekler" dedi.

Yağmur sularıyla pis suların ayrı ayrı kanallardan gelmesinin gerektiğini de belirten Başkan Topuz, önümüzdeki günlerde bu sistemin tüm şehre kurulacağını belirtti. Topuz, "Bu sistem itfaiyenin arkasında kalan ve geçtiğimiz aylarda Balavca Deresi'nde hizmete soktuğumuz kanala kadar olan yerde var" diyerek, suyun arıtma tesisine geldikten sonra 8 ayrı evreden geçerek temizlendiği anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2005 Perşembe 11:37:45
Güncelleme :12 Temmuz 2005 Salı 18:12:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?