24
Mayıs
2024
Cuma
MİLAS - MUĞLA

Beçin’de aşık atışması

BEÇİN’DE ÂŞIK ATIŞMASI

Türk eğlence kültürünün önemli unsurlarından ‘Aşık Atışmaları’ Milas’ın Beçin beldesinde bir kez daha yaşatıldı.

Ramazan eğlencesi kapsamında düzenlenen organizasyonda sahne alan Erzurumlu Âşık Selahattin Kazanoğlu ve Ozan Nihat, belde sakinlerine unutulmaz bir Ramazan Gecesi yaşattı.

“Aşıklarla Gönül Sohbeti ve Atışmalar” adlı programda belde halkıyla buluşan halk ozanları, yüzyıllardır Anadolu’da sürdürülen bir geleneği Ege’nin incisi Milas’a taşıdı.

Beçin beldesinde gerçekleşen organizasyonda kendi derledikleri türkülerin yanı sıra, verilen ‘ayak’ ile yaptıkları atışma, izleyenleri büyüledi.

Programın sonunda halk ozanlarına teşekkür eden Belediye Başkanı Mehmet Balcı, geçmişten günümüze sürdürülen bir geleneği, gelecek kuşaklara tanıtmak ve sürdürülmesi için katkıda bulunmak istediklerini söyledi. Onbir ayın sultanı olarak bilinen Ramazan Ayı’nda düzenlenen bu tür etkinliklerin daha da bir anlam kazandığına dikkat çeken Başkan Balcı; “Gelişen modern dünyaya ayak uydurmada önemli mesafeler kateden ülkemiz, elbette bir etkileşim, bir değişim yaşayacak. Ancak bu değişimle birlikte geçmişle olan bağlarını da koparmamalıdır. Çünkü o bağlar, bizi biz yapan değerlerdir. Âşıklık geleneği de o değerlerin bir parçası ve yüzyıllardır Anadolu’nun her köşesinde büyük ustalar tarafından yaşatılmıştır. Türk halkının da büyük ilgi gösterdiği bu gelenek ne yazık ki önemini yitirmeye başlamıştır. Uzun kış gecelerinde ve özellikle köy kahvehanelerinde halka sunulan bu eğlence, zamanla daha büyük kalabalıklara, televizyonlar aracılığıyla da milyonlarca insana ulaşmaktadır. Beçin Belediyesi olarak düzenlediğimiz bu mütevazı Ramazan Eğlencesi’nde bizlere farklı bir gece yaşatan ozanlarımıza ve onları alkışlayan siz belde halkına teşekkür ediyorum” diyerek, belde sakinlerine kültürümüzün farklı bir bölümünü sunan halk ozanlarına çiçek takdim etti.

BEÇİN’DE ÂŞIK ATIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 16:53:01
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 16:59:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?