20
Mayıs
2024
Pazertesi
MİLAS - MUĞLA

Belediye kardeşliği

Almanya’nın Nürtingen Belediye Başkanı Otmar Heirich ve beraberindekiler “Kardeş Şehir Projesi” kapsamında Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Güllük Beldesine geldi.

2007 yılında Gülük Belediyesi ve Almanya’ın Nürtingen şehri arasında başlayan “Kardeş Şehir Projesi” kapsamında Nürtingen Belediye Başkanı Otmar Heirich ve Eşi Giesela, Nürtingen Belediye Meclis üyeleri Annemarie Hammelehle, Halmut Navendorf, Nürtingen Belediyesi sözcüsü Börbel İgel-Goll, Yabancılar Danışmanı Ruhsar Aydoğan ve Kardeş Kent Departmanı sorumlusu Daniel Riehle Güllük Belediyesi’ni ziyaret etti.


Yaklaşık 5 gün Güllük’te kalacak olan heyet ilk olarak Güllük Belediye Başkanı Yavuz Demir’i makamında ziyaret ederek, belde ve bölge hakkında detaylı bilgiler aldı. Nürtingen Belediye Başkanı Heirich, Belediye gelirleri, belediyenin katı atıklar konusundaki çalışmaları, beldedeki eğitim çalışmaları, yerel seçimlerin nasıl yapıldığı, bayanların sosyal faaliyetlere ve belde yönetiminde ne kadar görev aldıkları gibi konularda sorular sordu.


Ziyarette konuşan Nürtingen Belediye Başkanı Otmar Heirich, “Güllük’te çok sıcak karşılandık. Gördüğüm kadarıyla bu bölge çok büyük bir gelişme gösteriyor. Sadece turizm açısında değil ekonomik açıdan da güzel bir görüşme oldu. Dolayısıyla karşılıklı görüşmelerimizin daha sıcak daha güzel bir gelişeceğine inanıyorum.
Bizim kasabamızda da birçok Türk vatandaşı var. Beraberliğimiz gayet güzel devam ediyor. Herhangi bir aksaklık yok. Önümüzdeki yıllarda gelişecek olan çalışmalarımızı düşündüğümüz zaman beraberliğimizi düşündüğümüz zaman Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye daha çok yaklaştığını düşünüyorum” dedi.


Güllük Belediye Başkanı Yavuz da, yaklaşık olarak bir yıl önce Nürtingen Belediyesi’nin davetlisi olarak Almanya’ya gittiklerini hatırlatarak, “Almanya’da bizlere çok iyi bir misafirperverlik gösterdiler. Bu bir iadei ziyaret. Artık gördüğünüz gibi bu bir artık kardeş şehir iletişimi kuruldu. Bundan sonrada hem misafir başkanımız hem de benim söylediğim gibi bu iletişim daha da gelişecek. Bir birimizi daha iyi tanıyacağız. Yıllar öncesinden kurulan Almanya’yla çok iyi ilişkilerimiz var. Almanya’da bilindiği üzere yaşayan birçok Türk vatandaşımız var. Bizde Almanya’dan gelen misafirlerimizi burada kaldıkları süreçte en iyi ağırlamak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.


Ziyaretin sonunda ise Nürtingen Belediye Başkanı Nürtingen Belediye Başkanı Otmar Heirich, Güllük Belediye Başkanı Yavuz Demir’e Nürtingen’in simgesi olan bir hediye verdi. Alman ziyaretçiler ve Güllük Belediye Başkanı basın mensuplarına Türk ve Alman bayrakları önünde poz verdi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 15:55:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?