22
Mayıs
2024
Çarşamba
MİLAS - MUĞLA

Bilgisayarlar çöktü, hastalar kuyrukta kaldı

Milas 75. Yıl Devlet Hastanesi'nde geçtiğimiz günlerde kurulan son sistem bilgisayar teknolojisi, virüsler nedeniyle çalışamaz duruma gelince hastalar zor anlar yaşadı.

Milas 75. Yıl Devlet Hastanesi tarafından Milaslı vatandaşların hastaneye geldiklerinde daha çok rahat etmeleri ve daha iyi hizmet almaları için kurulan bilgisayar sistemi internet ortamından kaptığı bir virüs yüzünden çalışamaz duruma geldi.

Salı günü fark edilen durum için Bilgi İşlem Merkezi ve hastane yönetimi sabaha kadar çalışmasına rağmen bilgisayarlardaki virüsler temizlenemedi. Sabah saatlerinde hastaneye muayene olmak için giden vatandaşlar bir süre beklemek zorunda kaldı. Bilgisayar sistemlerinde meydana gelen arızanın saat 10.30 sıralarında giderilmeye başlaması ile sıra almaya başlayan vatandaşlardan bazıları niye beklediklerini bilmedikleri için ortam gerildi.

Hastanede bulunan bilgisayarlardan dolayı meydana gelen arızanın çözüme kavuşturulması için Bilgi İşlem Merkezi ve hastane yönetimi olarak sabaha kadar çalıştıklarını belirten 75. Yıl Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Vahap Yazıcı, "En kısa sürede ortaya çıkan bu durumu çözüme kavuşturmaya çalışmaktayız. Tüm bilgisayar sistemini bakıma aldık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2005 Perşembe 13:34:46
Güncelleme :15 Temmuz 2005 Cuma 13:25:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?