23
Mayıs
2024
Perşembe
MİLAS - MUĞLA

Çalıştıkları gemide evlendiler

Milas’ın Güllük Limanı’nda demirli yük gemisinde düzenlenen nikah töreninde, serdümen Burhan Anıl ile başaşçısı Nilgün Aknulak evlendi.

Güllük Limanı’ndan İspanya’ya feldispat madeni taşıyan ’Gülnak’ isimli kuru yük gemisine yükleme yapıldığı esnada serdümen Burhan Anıl ile Türkiye’nin tek yük gemisi başaşçısı Nilgün Akbulak düzenlenen törenle dünya evine girdiler. Güllük Belediyesi nikah memuru Hasan Çerçi tarafından kıyılan nikahı, gemi personeli ve çiftin aileleri izledi. Yükleme devam ederken gerçekleştirilen nikahın ardından çift, pasta keserek arkadaşları ile birlikte oyun havaları eşliğinde oynadı.

Yüklemenin tamamlanmasının ardından geminin İspanya’nın Castellon Limanı’na hareket edeceği ve çiftin de balayını seferde geçirecekleri öğrenildi. Geminin Kaptanı Erol Aydın Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Nikahlarını bana kıydırmak istediler fakat ben resmi nikah olması için bu organizasyonu gerçekleştirdim. Türkiye’nin tek yük gemisi başaşçısı ve serdümenin evlenmesini görmek beni mutlu etti" dedi.

Nikahın ardından kaptan köşküne geçen çift mutluluklarını dile getirerek, "Bu gemi bizim evimiz gibi, bundan sonra da gerçek yuvamız olacak" şeklinde konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2005 Çarşamba 17:46:59
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 17:55:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?