22
Mayıs
2024
Çarşamba
MİLAS - MUĞLA

Canlı akrep yiyen adam

Muğla'nın Milas ilçesinde, Hasip Kaya isimli vatandaşın canlı canlı akrep yemesi görenleri hayrete düşürüyor.

Milas'a bağlı Kuzyaka köyü Eyrüz Mahallesi'nde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Hasip Kaya (46), taşların arasından bulduğu akrepleri çekirdek yer gibi çıtır çıtır yiyor. Akrebi canlı canlı yediğini, haşlayıp yemenin bir anlamı olmadığı söyleyen 2 çocuk babası Hasip Kaya, "Akrep soksa da beni etkilemez. Diken batmış gibi bir şey oluyor. Yediğim zaman dokunmuyor. Buldukça yiyorum. Küçükken akrep sokmasına karşı bağışıklık kazanmam için bana yedirmişler. Ondan sonra alışkanlık oldu" dedi.

Kendisini akrep yerken görenlerin hile yaptığını düşündüğünü belirten Kaya, "Alışkın olduğum bir tat. Yararı var mı bilemem ama sağlığım yerinde. Yaklaşık 10 sene önce grip olmuştum, o zaman doktora gittim. En azından akrep soktuğu zaman etkilenmiyorum, buna faydası var. Ama eşim akrep yememden dolayı tedirgin oluyor. Kışın zaten bulamıyoruz, mecburen yaz mevsimini bekliyorum. Öldürüp de yedikten sonra bir özelliği kalmayacağını düşünüyorum. Yerken biraz et tadı var" diye konuştu.

Eline aldığı plastik kutuyla yakaladığı küçüklü büyüklü akrepleri yiyen Kaya, önce büyük akreplerden başladığını daha sonra küçük akrepleri yediğini söyledi. Ev ve işyerlerini ilaçlama işiyle uğraşan askerlik arkadaşı Muhammet Koç'tan aldığı iş teklifini, "Böcekleri ilaçladıktan sonra ben ne yiyeceğim?" diyerek geri çevirdiğini söyleyen Kaya, arkadaşının, "Öldürmeden toplarsın yersin, sonra ilaçlama yaparız" demesi üzerine teklifi kabul ettiğini ifade etti. Köy sakinlerinden Yaşar Arkun, kendisinin akreplerden korkmasına rağmen arkadaşına akrep toplamak için yardım ettiğini belirtirken, İsmail Atik de bahçe temizlerken akrep bulduklarında hemen Hasip Kaya'yı çağırdıklarını söyledi. Hasip Kaya'nın ablası Sultan Yıldırım ise, "Kardeşimize yeme diyoruz anlamıyor. Yarın bir şey olur da ölürse çocukları ne olacak? İnsan da yer bu" şeklinde konuştu.

Hasip Kaya'nın 14 yaşındaki oğlu Sebahattin de, akreplerden korktuğu için evin dışında yattığını söyleyerek, "Baba eve getirme diyorum, dinlemiyor. Korkuyorum, rüyalarıma giriyor. İsteğim onun akrep yemeyi bırakmasıdır" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2007 Salı 12:19:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?