26
Mayıs
2024
Pazar
MİLAS - MUĞLA

CHP yeniden 'Özcan' dedi

MİLAS CHP’DE SUAT ÖZCAN GÜVEN TAZELEDİ

CHP Milas İlçe Teşkilatı’nda gerçekleşen olağan genel kurulda mevcut ilçe başkanı Suat Özcan güven tazeledi.

CHP Milas İlçe Teşkilatı Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Gerçekleştirilen seçimde Kongresini gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi’nde oy kullanan 398 delegenin 246’sının oyunu alan Suat Özcan ve ekibi yeniden yönetime seçildi. Diğer aday İl Genel Meclis Üyesi Av. Akın Üstündağ ve ekibi ise 148 oy aldı. Kullanılan 4 oy ise geçersiz sayıldı.

Divan Başkanlığına CHP Muğla Milletvekili Dr. Ali Arslan, divan üyeliklerine ise Bafa Belediye Başkanı Zühra Dönmez, Güllük Belediye Başkanı Aytunç Kayrakcı ve Selimiye Belediye Başkanı Mehmet Gül’ün seçildiği kongreye; CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz ve Prof. Dr. Gürol Ergin, CHP İl Başkanı Süleyman Uslu, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, MHP Milas İlçe Başkanı M. Ali Şimşek, İl Genel Meclis Üyeleri Mehmet Kocabaş ve iki Belediye Meclis Üyesi, CHP Milas İl Genel Meclis Üyeleri Halil Ilbıra ve Halil Mutlu, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Tayip Kömür, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Celal Devrim, Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, bazı köy ve mahalle muhtarları, partinin kadın ve gençlik kolları üyeleriyle delegeler katıldı.

Saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklâl Marşı ile başlayan kongrede birçok katılımcı siyasi konuşmalar yaparken, her iki adayın konuşması sırasında adeta salonda nefesler tutuldu. Adaylardan Akın Üstündağ konuşmasında, hiç kimseden icazet almadığını, yalnızca parti tabanına güvenerek yola çıktığını belirterek; “İtaat etmekle, uyumlu çalışmak ayrı şeylerdir. Ben kimseye itaat etmek için aday olmadım ancak görev bize verilirse herkesle uyum içinde çalışacağımın bilinmesini isterim. Bugüne kadar verdiğim tüm mücadele partimin misyonu ve ideolojik fikirleri doğrultusunda olmuştur. Bundan sonra da böyle devam edecektir” dedi.

Aday Suat Özcan ise, 29 Mart’ta yapılan yerel seçimlere kısa bir süre kala göreve geldiklerini ve kısa zamanda partinin, tüm kademeleriyle el ele verilerek yapılan çalışma sonrasında 4 belediye başkanlığını kazandıklarını söyledi. Özcan; “Bu başarı sadece benim ve yönetimdeki arkadaşlarımın değildir. Milletvekillerimizden belediye başkan adaylarımıza, il genel meclisi ve belediye meclisine aday olan arkadaşlarımın, kadın ve gençlik kolları üyelerimizin ortak emeği ve partililerimizin desteğiyle bu zafer elde edilmiştir. Yeniden görev verilmesi halinde kaldığımız yerden devam edeceğiz. Çünkü hedefimizde yaklaşan genel seçimler var. Yereldeki başarımızı genele de taşımak zorundayız” diyerek delegelerden destek istedi.

Her iki aday da konuşmasının sonunda yönetim kurulunda yer alan arkadaşlarını kürsüye çağırarak, salondakilerle tanıştırdı.

Yapılan konuşmaların ardında oy verme işlemine geçildi. Oy verme işleminin sona ermesi ve sandıkların açılmasıyla salonda heyecanlı bir bekleyiş başladı.Yapılan oy tasnifinin ardından elde edilen sonuçlar açıklandı ve 246 delegenin oyunu alan Suat Özcan yeniden ilçe başkanlığına seçildi. Diğer aday Av. Akın Üstündağ ise 148 delegenin oyunu alabildi.

Kongre sonucu yeniden işbaşına gelen Suat Özcan’ın yönetim listesi şu isimlerden oluştu:

İlçe Başkan Adayı Suat Özcan, İlçe Yönetim Kurulu Adayları Asil: Hüseyin Beçinli, Faika Demir, Nurten Doğu, Yasin Erol, Yüksel Eskici, Eyüp Murat Gökkaya, Halil Kocabaşoğlu, Emrah Mergen, Ali Oruç, Havva Önem, Osman Özen, Sabiha Uyar, Mehmet Gürcan Yavuz, Mehmet Murat Yazar.

İlçe Yönetim Kurulu Adayları Yedek: Esen Küçük, Mehmet Günlük, Hakan Fatih Yalçınkaya, Tayfun Avcılar, İbrahim Yurt, Rabia Özen, Aysun Yılmaz.

MİLAS CHP’DE SUAT ÖZCAN GÜVEN TAZELEDİ
MİLAS CHP’DE SUAT ÖZCAN GÜVEN TAZELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 12:34:02
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 15:34:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Y.YİĞİT IP: 85.108.129.xxx Tarih : 1.01.2011 15:25:22

Değerli dostlar Suat Özcan ile birlikte çalışmış bir arkadaşıyım.Şimdi de Siyaset kulvarında aynı davaya hizmet etmekten büyük gurur duyduğum arkadaşımın seçilmesini  mutlulukla öğrendim.Dava adamıdır.Milas'a çok katkıları olacaktır. Kutluyorum..