18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİLAS - MUĞLA

'Çomakdağ turizm bölgesi olacak'

Milas’a bağlı Çomakdağ Kızılağaç Köyü’nde, yeni turizm sezonunun hazırlıkları düzenlenen toplantıda görüşüldü.

Çomakdağ Kızılağaç Köyü kahvehanesinde Milas Kaymakamı Hulusi Doğan, Bodrum TÜRSAB yetkilileri, köy muhtarıyla köylülerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, geçen turizm sezonunda yaşanan olumsuzlukların yaşanmaması, turistleri sunulan paket programın başarılı bir şekilde sergilenebilmesi için yapılması gerekenler konuşuldu.

Toplantıda konuşan Milas Kaymakamı Doğan, geçtiğimiz turizm sezonunda bazı eksikliklerin yaşandığını belirterek, "Çomakdağ Kızılağaç Köyü’nde kültür turizmi konusunda büyük mesafe aldık. Bu sene geçen yıl yaptığımız çalışmaların, tanıtımın meyvelerini toplayacağız. Bu sene buraya gelecek turist sayısında büyük artış bekliyoruz. Bu köyde kültür turizmi yapılırken, hemen komşu köy olan İkiztaş Köyü’nde de yayla turizmiyle cip safari turlarını gerçekleştireceğiz. Bu bölgeyi gelecekte bir turizm bölgesi ilan edilmesi için çalışmalar yapacağız" dedi.

Bodrum TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Çiğdem Demiralp de, "Önceden tespit ettiğimiz aksaklıklar vardı, bugün onları konuşmak için geldik. Turistlerin karşısında yöresel oyunları oynayan ekibin birbiriyle uyumlu olmaları gerekmektedir. Bu uyumun sağlanması için ekibe, turları başlatacağımız 20 Nisan’a kadar Halk Eğitim Müdürlüğü’nde kurs verilmelidir. Amacımız geçen yıl başlatılan Kültür Turizmi Projesi’nin yaşatılması ve sürekliliğinin sağlanmasıdır. Turistlere doğal yaklaşılmalı, onları rahatsız edecek davranışlardan kaçınılmalıdır. Köyün tanıtımı için İngilizce ve Almanca broşürler basılmalıdır" diye konuştu.

Muhtar Ali Üsküdar da yaptığı konuşmada, turisti en iyi şekilde ağırlayabilmek ve köyden memnun ayrılmalarını sağlamak için çalışacaklarını, turiste zorla mal satmak gibi rahatsız edici davranışlardan kaçınacaklarını belirtti.

Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 12:28:43
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 17:54:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emine karakus IP: 88.251.180.xxx Tarih : 4.02.2011 15:46:29

guzel ama kıyafetleri ilginc