20
Mayıs
2024
Pazertesi
MİLAS - MUĞLA

Doktordan eğitime anlamlı destek

Muğla’nın Milas ilçesindeki ödenek yetersizliği yüzünden 2008-2009 eğitim öğretim yılına tamamlanamayan Dr. Sabahattin Akyüz Lisesi’ne Dr. Mete Ersoy 75 bin YTL’lik bağışla katkıda bulundu.


Milas’ta hayırsever Fadime Bayar’ın arsa ve bir süre önce hayatını kaybeden Milaslı Dr. Sabahattin Akyüz’ün 2 milyon YTL’lik bağışı ve devlet desteğiyle örnek bir çalışmayla başlatılan ikinci genel lise inşaatı ödenek yetersizliği ve hayırseverin vefatı nedeniyle 2008-2009 eğitim-öğretim yılına yetiştirilemedi. Yüzde 99’u tamamlanan okul inşaatında 150 bin YTL’nin bulunamaması nedeniyle fayans eksikliği giderilememiş ve konuya Milli Eğitim Bakanlığı el atmıştı.


Son olarak Milas eğitim camiasına bir okul yaptırarak katkıda bulunan Milaslı Doktor Mete Ersoy, 75 bin YTL’lik bağışta bulundu. Milas Kaymakamı Şahin Aslan’ın makam odasında imzalanan protokolle devir işlemi gerçekleşti. Hayırsever doktor, okulun bir an önce tamamlanarak öğrenci sesleri duymak istediğini ifade etti.
Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, 720 öğrenci kapasiteli ve 24 derslikli genel lise inşaatının hayırsever Sabahattin Akyüz’ün vefatı üzerine eksik kaldığını belirterek; “Söz konusu okulun eksik kalan işleri için, hayırsever Dr. Mete Ersoy 75 bin YTL tutarında bağışta bulunmuştur. Kendisine yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki okuldaki çalışmaları en kısa süreçte tamamlayacağız ve eğitim-öğretim hizmetine açacağız” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 15:24:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?