25
Mayıs
2024
Cumartesi
MİLAS - MUĞLA

DSP'den istifa eden 6 kişi CHP'ye geçti

Muğla’nın Milas ilçesinde Demokratik Sol Parti’den (DSP) 6 kişiye Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe binasında düzenlenen törenle parti rozeti takıldı.

Milas’ta 2007 genel seçimlerine birlikte katılan CHP ve DSP arasında yaklaşan yerel seçim öncesinde rekabet hızla artıyor. Son olarak eski DSP yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 6 kişi CHP’ye katıldı. Partiye yeni katılımlar için CHP binasında tören düzenlendi.

Törende konuşan CHP Milas Belediye Başkan aday adayı Muhammet Tokat, adaylığı sonrasında oluşan yeni yönetimin CHP Genel Merkezi tarafından onandığını belirtti. CHP Milas İlçe Başkanlığına Suat Özcan’ın getirildiğini ifade eden Tokat, “CHP olarak Milas merkez ve tüm beldelerde kavgacı ve çatışmacı bir ortamdan uzak olarak seçim çalışmalarını sürdürüyoruz. CHP olarak mücadelemiz devam ediyor ve tüm CHP’liler gurur duyuyoruz. Bu süreçte partimize destek olan herkese teşekkür ederiz. Partimize yeni katılan arkadaşlara teşekkür ederim” dedi.

Törende daha sonra 2004 yılında DSP’den Milas Belediye Başkan adayı olan Fatih Yalçın’ın rozetini CHP Milas Belediye Başkan aday adayı Muhammet Tokat taktı. Daha sonra CHP’ye katılan DSP eski yönetim kurulu üyesi Ali Esenkaya, Günay Karadağ, DSP Beçin Belediye Meclis Üyesi Mustafa Bacaksız, SHP eski Belediye Meclis Üyesi İsmail Akın’ın rozetleri takıldı.

Katılım töreninin ardından konuşan CHP’li Milas Belediye Meclis Üyesi Akın Üstündağ, şöyle konuştu: “Bugün partimize yeni katılan arkadaşlarımızın çoğu görülmektedir ki DSP’den. Bizim partimize hiçbir zorlama ve menfaat sonucu gelmediler. Kendi iradeleriyle CHP’ye katıldılar. Çünkü CHP’de DSP gibi kişisel menfaat değil toplumsal menfaat var”

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 16:54:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?