20
Mayıs
2024
Pazertesi
MİLAS - MUĞLA

DSP'yi kızdıracak iddia

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milas İlçe Başkanı Muhammet Tokat, Milas Belediyesi'nde çok sayıda görevlinin tehdit ve baskıyla DSP'ye katıldığını öne sürdü.


Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen CHP'liler, bir süre önce CHP'den DSP'ye geçen Milas Belediye Başkanı Hürol Önder'in belediyeyi padişah gibi yönettiğini iddia etti.


CHP'den DSP'ye geçen 200 kişinin işsiz bırakılma korkusuyla tehdit edildiğini iddia eden Tokat, Hürol Önder'i sert bir dille eleştirdi. Tokat, "Milas'ta CHP'nin istifalarla erimekte olduğu veya güç kaybettiği gibi yaklaşımlarla partimiz aleyhine yapılan kampanyaları herkes izliyor. CHP'de kesinlikle bir deprem çalkantı veya sarsıntı durum söz konusu değildir. Bugün itibariyle aday üyelerimizle birlikte 2 bin 800 civarında üyemiz vardır. Sayın Hürol Önder'in istifasının ardından 120 civarında bize istifa geldi. Bunların 30'u zaten üyemiz bile değildir. Geriye kalan 90 istifanın büyük bir çoğunluğu baskı ve tehditle alındığı zaten hepimiz tarafından bilinmektedir. İstifa eden arkadaşlarımın çoğu bu istifaların işleme girmemesi yönünde bizimle görüşmüşlerdir" dedi.


Ören beldesinde de tehdit yöntemiyle CHP'den 80 kişinin istifa ettirildiğini savunan Tokat, şöyle konuştu:  "Ören Belediye Başkanımız Kazım Turan'n ayrılmasından sonra 80 civarında bir istifa söz konusudur. Yine orada da benzer durum söz konusudur. Birçok arkadaşımız bizleri arayarak istifaların işleme konulmamasını istediler. Bu konulara niçin girdim? İlerleyen süreçte partimize katılmak için müracaatta bulunan 600 arkadaşımıza toplu bir rozet takma töreni yapacağız. Sanırım o güne kadar da başvurular devam edecektir. CHP hiçbir zaman baskı ve tehditle yandaş bulmaya çalışmaz. Bu gün de aramızda bulunan bazı
arkadaşlarımız partimize üye olacaklardır. Önümüzdeki günlerde SHP'li birçok arkadaşımız partimize katılacaktır."

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 13:38:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?