20
Mayıs
2024
Pazertesi
MİLAS - MUĞLA

Eczacı kalfalarına belge

Milas Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali İhsan Canbey, eczanelerde ihtiyaç duyulan ara elamanı yetiştirmek amaçlı açılan “Eczacı Destek Personeli Yetiştirme Kursu’nun ikinci etabının başladığını belirtti. Sertifika sahibi olmayanlar, bu sektörde çalışamayacak.


Türkiye Eczacılar Birliği ve Türkiye Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Merkezi arasında bu yıl yapılan protokol ile ihtiyaç duyulan ara elemanların yetiştirmek üzere Muğla’nın pilot il seçilmesinin ardından Milas’ta bu kursun ikinci etabının başladığını ifade eden Milas Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali İhsan Canbey, “Eczanelerde çalışan ve en az 1 yıllık SSK primi yatırılmış kişiler kursumuza gelebiliyor. Bundan böyle yalnızda Halk Eğitim Merkezlerindeki bin 456 saatlik ardından sertifika almaya hak kazanan kursiyerler eczanelerde çalıştırılacak. Sertifikası bulunmayanlar eczanelerde ara eleman olarak çalışamayacaklar.” şeklinde konuştu.


Kurs hakkında bilgi veren Canbey, “Kursumuza katılan kursiyerler hafta içi mesai günleri sabahları 4’er saat teorik eğitim olarak Muhasebe, Bilgisayar, Büro Yönetimi, Sağlık Bilgileri, İlaç ve İlaç Dışı Ürünler gibi meslekte lazım olacak dersler gördüler” dedi.


Kursun birinci düzeyinde katılımcılara toplam 96 saat teori dersi verildiğini, ikinci düzeyin sonunda da bu saatin 256 saate çıkacağını anlatan Canbey, işletmede mesleki eğitim olarak da 1.200 saatlik stajın sonunda bin 456 saatle hak kazananların sertifika alabileceğinin altını çizdi.


Kursta, Sağlık Grup Başkanlığında görevli Dr. Duygu Sarı, Eczacı Gül Karabulut, hastane eczacısı Aslı Özgüç, eczacı Ahmet Ege Oğultürk, Ali Yolcu, Çağdaş Savaş ve Bengü Mergen ders veriyor.


32. Bölge Muğla Eczacılar Odası Milas Temsilciliğinin de düzenlenen kursta öğreticilik yapan Eczacı Ali Yolcu eğitimlerin amacının AB uyum yasaları çerçevesinde Türkiye’de eczacılık hizmetinin kalitesini artırmak olduğunu söyledi. Yolcu, “İnsanlarımıza eczanelerden daha iyi sağlık hizmeti sağlamak için, ülkemiz genelinde eczanelerde çalışan kalfalarımıza yönelik eğitim programını sürdürüyoruz. Eğitimlerini alan eczane çalışanları bundan böyle ilçemizdeki insanlara daha iyi sağlık ve eczacılık hizmeti verecek. Bu açıdan bu programı önemsiyoruz.” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 12:09:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
melek bayramoğlu IP: 88.245.1.xxx Tarih : 16.01.2009 19:27:23

önümüzdeki Bursa eczacı kalfalık belgeleri hangi tarihte başlıyacaktır,adresımıze e-mail çekebilirseniz sevinirim