22
Mayıs
2024
Çarşamba
MİLAS - MUĞLA

Ege'nin GAP'ı 2008'de tamamlanıyor

Ege Bölgesi'nin GAP'ı olarak bilinen Muğla'daki 3 büyük barajın yapımının 2008 yılında tamamlanacağı açıklandı.

Marmaris'te içme suyu amaçlı Marmaris Barajı, Bodrum'da içme ve sulama suyu amaçlı Mumcular, Milas'ta Gökova Termik Santralı için tesis edilmiş Geyik Barajları ile Muğla merkezde sulama amaçlı Kazan Göleti'ne sahip olan Muğla'da, yeni yapılacak 3 barajla sulama problemi tamamen çözülecek.

Devlet Su İşleri Aydın 21'inci Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, şu an 30 bin hektar arazide sulama yapılabilen Muğla'da, bu barajların devreye girmesiyle yaklaşık 50 bin hektar arazide sulu tarım yapılabileceğini söyledi. İndap, yaptığı açıklamada, "Muğla, Dalaman Çayı üzerinde kurulan sulama ve enerji üretimi amaçlı Akköprü Barajı ve HES, Muğla merkezde sulama amaçlı Bayır Barajı ile Milas'ta sulama amaçlı Akgedik Barajı'nın hizmete girmesiyle Ege'nin GAP'ı haline geliyor. Küresel ısınmanın olumsuzluklarının yaşandığı şu günlerde bu gelişme Muğla'yı diğer illere göre ayrıcalıklı kılılıyor" dedi.

Muğla'da yaşanan kuraklık ve barajlarda su seviyeleri hakkında bilgi veren İndap, Aydın, Muğla ve Denizli'de geçen yıllara göre su eksikliği yaşandığını belirterek şöyle konuştu: "Türkiye'de büyük bir kuraklık yaşanıyor. Barajlarda her yıl topladığımız suyun üçte birini toplayabildik. Barajların üçte ikisi boş. Ancak geçen yıl yaptığımız Planlı Su Kullanımı çalışması sayesinde sulamada şu ana kadar ciddi bir sorun olmadı. Şu an 30 bin hektar arazide kaynaklı sulama yapıyoruz."
iha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2007 Salı 10:56:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?