20
Mayıs
2024
Pazertesi
MİLAS - MUĞLA

Ege'nin ilk golf kupası

Muğla'nın Milas ilçesindeki golf sahasında düzenlenen "Kempinski Bodrum Ege Kupası" mücadeleleri başladı.


Milas'ın Meşelik köyünde bulunan Vita Park Golf Resort'teki kupa mücadelesine 120 sporcunun iştirak ettiği bildirildi. Kempinski Hotel Barbaros Bay ve Krea Gayrimenkul’un sponsorluğunda düzenlenen ve Ege'de bir ilk olduğu belirtilen organizasyona ürkiye'nin yanı sıra Almanya, İngilte ve İspanya'dan da katılımın gerçekleştiği kaydedildi. Amatör golfçülerin kupa mücadelesine katılanlar arasında Spordan Sorumlu Devlet eski Bakanı Fikret Ünlü'de yer aldı. Ayrıca 13 yaşında Eren Bozbağ isimli bir çocuk sporcu da katıldı.


Turnuvaya İstanbul Golf Kulübü’nden katıldığını belirten Eren Bozbağ, “3 yaşından bu yana golf oynuyorum. Eğlenceli ve huzurlu bir spor. Bazı insanlar sıkıcı buluyor ama ben çok seviyorum. İleride iyi bir oyuncu olarak Türkiye'yi temsil etmekten gurur duyarım" dedi.


Yine İstanbul'dan katılan amatör golfçü Sinem Erülgen de, 2 buçuk senedir golf sporu ile ilgilendiğini belirterek "Golf çok keyifli bir spor. Doğada kendinle ,saha ile mücadele ediyorsun. Ben çok seviyorum. Haftada 3 -4 gün oynuyorum. Buralarda oynamak, malzemeler, ders almak, en azından iyi bir oyuncu olmak için biraz masraf yapmak gerekiyor" diye konuştu.


Türkiye Golf Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve milli takımlardan sorumlu
Hüseyin Alp ise, "Bu sahanın bölgeye golf turisti çekeceğini düşünüyorum. Golf açısından ve turizm açısından çok önemli. Turnuvaya 120 sporcu kalıyor. Bugün iyi skor yapamayanlar yarın oynayamayacak" ifadelerini kullandı. 16 Kasım günü yapılacak mücadelenin ardından ödül töreni ile sona erecek turnuvada erkeklerin üç, bayanlar iki kategoride yarıştığı ve ayrıca, bayanlar ve erkekler en uzun vuruş, deliğe en yakın vuruş, en iyi gross bayan ve en iyi gross erkek kategorilerinin yer aldığı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 17:25:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?