20
Mayıs
2024
Pazertesi
MİLAS - MUĞLA

Ege’nin Kırkpınar’ı Milas olacak

EGE’NİN KIRKPINAR’I MİLAS  OLACAK

24 Nisan 2011 tarihinde Milas Belediye Spor Kulübü yararına Milas Afet Sonrası Toplanma Merkezi’nde yapılması planlanan “ Yağlı Pehlivan Güreşleri ” Milas için büyük önem taşıyor.

Organizasyonla ilgili olarak Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı makamında ziyaret eden Milas Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Ali Ünlüsoy, Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Bölge Temsilcisi Muammer Erçelik, Milas Belediye Spor Kulübü yönetim kurulu üyeleri Eşref Mete, Uzay Kocabaş ve Mehmet Volkan Zeytin bu önemli etkinlikle ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Kırkpınar Yağlı Güreşlerinden sonra ülkemizdeki en önemli yağlı güreş müsabakası olacak yağlı güreşlerin ilçenin gelenek ve göreneklerinde önemli bir yeri olduğunu söyleyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat “ Kırkpınar Yağlı Güreşlerinden sonra ülkemizin en önemli yağlı güreş organizasyonu olması için elimizden gelen çalışmayı yapacağız. Afet Sonrası Toplanma Merkezi’nde deve güreşleri sonrası oluşturacağımız yaklaşık 45 x 60 m ebatlarındaki çim alanı hem yağlı güreşler için hem de sonrasında futbol antrenman sahası olarak kullanmayı planlıyoruz. Geleneksel olarak sürdüreceğimiz bu etkinliğin yıllarca devam etmesi için bu güreşe gönül vermiş büyüklerimizin görüşlerini alacağız. Bugün bu konuyla ilgili olarak davetimizi kırmayan federasyon yetkilisi Muammer Erçelik’e ilçemiz adına teşekkür ediyorum. Güreş Federasyonumuzla işbirliği içerisinde bu önemli organizasyonu da ilçemize kazandıracağız. Önümüzdeki günlerde güreş tertip komisyonu oluşturularak çalışmalara başlayacağız. İnşallah 24 Nisan’da yüzümüzün akıyla ilçemiz merkezinde uzunca bir süre sonra yapılacak ve Ege’nin Kırkpınar’ı olmaya aday bu organizasyonu başarıyla gerçekleştireceğiz” dedi.

EGE’NİN KIRKPINAR’I MİLAS  OLACAK
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2011 Salı 12:15:00
Güncelleme :1 Şubat 2011 Salı 18:02:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?