19
Mayıs
2024
Pazar
MİLAS - MUĞLA

Emlakçılar kaymakamı ziyaret etti

Milas Emlak Müşavirleri Derneği (MEMDER) Başkanı Mehmet Kırkık, 2. Başkan Mehmet Bodur, Genel Sekreter Yücel Karaca ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Mehmet Atıcı, Milas Kaymakamı Şahin Aslan’ı makamında ziyaret etti.

Türkiye’de faizlerin yüksek olduğunu Avrupa’da ise faizlerin düşük olduğunu belirten Kaymakam Aslan; “Türkiye’de faizler yüksek olduğundan insanlar tüketim yapmıyor, düşük faiz olmalı ki insanlar tüketsin. Milas’ta ticareti yapanlar yabancılar, yerli halk parasını faize ya da dövize yatırıyor bu nedenle de Milaslı ekonomik dalgalanmalardan az etkileniyor” dedi.

Aslan, emlakçıların insanlara güven ve saygınlık teskin etmelerinin önemli olduğunu belirterek sadece emlak satmaya çalışmamalarını bunun yanında alıcılara da danışmanlık yapmalarını istedi.

Milas’ta emlak sektörünün ekonomik krizden nasıl etkilendiği konusunda Kırkık, şunları söyledi; “Dünya genelinde yaşanan, Türkiye’de de etkisini gösteren ekonomik krizden emlak sektörünün etkilendi. Milas’ta da krizden dolayı sıkıntı var ve bu sıkıntı devam ediyor. İnsanlar malını değerinin altında satmak istemiyor. İşler kilitlenme noktasında. 5 bin ile 10 bin arasında gerileme var”

Başkan Kırkık da, Kaymakam Aslan’dan daha önce MEMDER tarafından Milas Halk Eğitim Müdürlüğü’ne alınan araçla ilgili işlemlerin hızlandırılması konusunda yardım istedi. Kaymakam Aslan ise, araçla ilgili işlemlerin hızlandırılması için gerekenin yapılacağını beyan etti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 09:00:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?