26
Mayıs
2024
Pazar
MİLAS - MUĞLA

Engelliler halı dokuyacak

ENGELLİLER HALI DOKUYACAK

Muğla’nın Milas ilçesindeki özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim alan ve tedavi gören engelli öğrencilere yönelik “Milas Halısı Yapımı Projesi” hazırlandı.

Özel Umut Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim alan ve tedavi gören engelli bireylere yönelik “Milas Halısı Yapımı Projesi” gerçekleştiriliyor. Proje, Milas Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Okullarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği (ZEDER) ve İş Kur Muğla İl Müdürlüğü işbirliğiyle yapılıyor. Çalışma atölyesi olarak Hisarbaşı Mahallesi’nde bulunan Eski Çıraklık Eğitim Merkezi kullanılıyor.

Proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Fizyoterapist Mehmet Fari Aladağ, “Projemizi hazırlayarak İş Kur’a gönderdik ve projemiz onaylandı. 15 Nisan’da kurslara başladık. Kursu yapan kurum Milas Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Okullarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği’dir. Milas Kaymakamlığı, Milas Belediyesi, Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Milas Ticaret ve Sanayi Odası ise ortak kurumlar. Başbakanlık bünyesinde engelli çalıştırmayan kurumlara kesilen cezalarla bu proje kapsamında bizlere ödenek ayrıldı. Sağlanan ödenek ise yaklaşık 95 bin TL civarında. Bu ödenekten kursa katılan çocuklarımıza 15 TL günlük yevmiye veriliyor” dedi.

Aladağ, proje kapsamında açılan kursun iki ayrı dönem halinde gerçekleştirileceğini, 10 artı 10 olmak üzere toplam 20 engellinin kurstan faydalanabileceğini söyledi. Amacın engelli öğrencilerin kendilerine olan güvenlerinin artmasının sağlanması olduğunu kaydeden Aladağ: “Kurslara katılanlara sertifika vereceğiz. Bu sertifikalar engelli bireylere istihdam yaratmak amaçlı Meslek Edinme Projesi kapsamında Halı Dokuma Belgesi olacak. Çocuklar bu proje sayesinde hem beceri kazanmış olacak, hem de annelerine olan gereksinimleri biraz daha azalacak. En azından kendilerine olan öz güvenleri artmış olacak. Bir iş başarmanın motivasyonuyla toplumsal çevrelerine daha iyi uyum sağlayacaklar” şeklinde konuştu.

Projeye ZEDER yöneticilerinin ve Milaslıların destek verdiğini dile getiren Aladağ, projenin 15 Ekim’de sona ereceğini belirtti. Milaslı hayırseverler tarafından eksikliklerinin tamamlanan öğrencilere dün öğle yemeğinde kokoreç ikramında bulunuldu.

ENGELLİLER HALI DOKUYACAK
ENGELLİLER HALI DOKUYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 10:40:00
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 12:43:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?