18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİLAS - MUĞLA

Engellilere halıcılık kursu

ENGELLİLERE HALICILIK KURSU

Milas Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Okullarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Ertaç Restorant’ta Dayanışma ve Kaynaşma Gecesi düzenlendi.

Milas Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Okullarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nce Ertaç Restorant’ta düzenlenen Dayanışma ve Kaynaşma Gecesi’nde engelliler yararına yemek verildi.

Gece konuşmalar yürüme engelli Mahmut Türkoğlu’nun, engelli olmanın ne kadar zor olduğunu anlatan konuşmasıyla başladı. Engelli olmanın zorluklarını yaşadığı birkaç örnekle anlatan Türkoğlu: “Aşırı yağışlarda evimizi su bastı. Yatağım yer yatağı olduğu için su bastı. Görüyorum ama kaçamıyorum ta ki biri yardım edene kadar. Yaşamak için birine muhtaçsınız. Geçenlerde ortaokula kaydolmak istedim. Milas Halk Eğitim Müdürlüğü’ne kadar tekerlekli sandalyemi biri götürdü. Kayıt için iki kata çıkmak zorundayım. Bu da okumak için birine muhtaç olduğumu gösteriyor. Siz bizleri düşünmedikçe biz hep birilerine muhtaç kalacağız. Bizler de sağlıklı bireyler gibi bu ülkenin vatandaşıyız. Ben de okumak istiyorum, spor yapmak, masa tenisi oynamak ve sosyal faaliyetlere katılmak istiyorum.” şeklinde konuştu.

Türkoğlu’nun konuşmasının ardından konuşan CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, engelliler için her zaman bir şeyler yapmaya çalıştıklarını zaman zamanda parlamentoda bu konuda çalışmalar yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise: “Bir yerel yönetici olarak, imkanlar çerçevesinde sosyal yaklaşımlarımız doğrultusunda bize gelen taleplerde elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bundan sonrada aynı anlayış içinde devam edeceğiz.” diye konuştu.

Milas Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Okullarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Yorulmaz da bir konuşma yaparak yemeğe katılım sağlayan ve onları yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.

ENGELLİLER HALI DOKUYACAK

Engelli bireyler kendilere verilecek olan halıcılık kursuyla halı dokumayı öğrenecekler.

Proje Koordinatörü ve Fizyoterapist Mehmet Fahri Aladağ, geceye katılanlara yapılacak olan çalışmayla ilgili bilgi verdi. Aladağ: “Proje kapsamında engellilere yardım veriliyor. Biz de Milas Halısı’nın yaşatılmasıyla ilgili bir proje hazırlayıp gönderdik. Bu proje kapsamında Milas ve çevresi köylerinden 20 engelli bireyimize Milas Halısı yapımı ve bu halıların yaşatılması konusunda kurs açıyoruz. Kurs 6 ay sürecek. Burs kapsamında tüm ödeneği devlet, İş Kur karşılıyor. 150 bin TL civarında bir parayı Milas’a kazandırmış bulunuyoruz. Tamamen karşılıksız olarak 150 bin TL 6 ay boyunca ilçeye gelecek. Bu projeyi Belediye, Halk Eğitim Müdürlüğü, Milas Kaymakamlığı, Milas Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği çalıştık.” dedi.

ENGELLİLERE HALICILIK KURSU
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 09:43:00
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 10:17:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?