31
Mayıs
2024
Cuma
MİLAS - MUĞLA

Fayans eksiğinde mutlu son

Muğla'nın Milas ilçesinde tamamı hayırseverlerin bağışıyla yapılan 24 derslikli Dr. Sabahattin Akyüz Lisesi, hayırseverin ölümü nedeniyle 10 bin 400 metrekarelik fayans eksiğin tamamlanamaması sonucu bu eğitim yılına hazırlanamadı. Milli Eğitim Bakanlığı konuya el atarak fayans eksiğinin tamamlanması için 150 bin YTL ödenek ayırdı. 

2006 yılında arsası hayırsever Fadime Bayar, yapım giderleri Dr. Sabahattin Akyüz tarafından başlanan Burgaz Mahallesi, Çiftlik Mevkii’ndeki genel lise 10 bin 400 metrekarelik fayans eksikliği ve müteahhide olan borçlar yüzünden 2008-2009 eğitim-öğretim yılına yetiştirilemedi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne aktarılan 150 bin YTL’lik ödenekle okulun yarım kalan işlerinin tamamlanarak 2009-2010 eğitim-öğretim yılına açılması sağlanacak.
Dr. Sabahattin Akyüz, okulun tamamlanması için 1,5 milyon YTL’lik bağışta bulunarak inşaat çalışmalarının hızlanmasını sağlamıştı. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu bağış üzerine okulun ‘Dr. Sabahattin Akyüz Lisesi’ olarak adlandırılması kararlaştırılmıştı. 

Milas’ta ikinci bir lise ihtiyacının ortaya çıkmasının ardından okulun inşaat işleri Eczacı Bengi Mergen başkanlığında kurulan Milas Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yürütülmüştü. 

Okulun temel atma ve ilk aşamalarında Milas’taki kurum, kuruluş ve hayırseverlerin dönemin Milas Kaymakamı Hulusi Doğan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından tek tek dolaşılarak okula katkı yapması sağlandı. Ancak, ilk aşamaların ardından bağışta yetersiz kalan Milas’ın imdadına İzmir’de yaşayan Milaslı Dr. Sabahattin Akyüz, rekor bağışta bulundu. Ancak Akyüz, okulun tamamlandığını göremeden 15 Mart 2008’de vefat etti. Akyüz’ün vefatının ardından inşaat çalışmaları durma noktasına geldi. 

DR. SABAHATTİN AKYÜZ LİSESİ
Temeli 21 Eylül 2006 yılında atılan Dr. Sabahattin Akyüz Lisesi’nde; sığınak, beden eğitimi salonu, çok amaçlı salon, soyunma odaları, hizmetli odası, teknisyen odası, jeneratör odası, kazan dairesi, fizik laboratuarı, kantin, danışma, depo, biyoloji laboratuarı, 2 adet öğretmenler odası, müdür odası, müdür yardımcısı odası, memur odası, arşiv, resim dersliği, rehberlik servisi, okul aile birliği odası, zümre öğretmenler odası, kimya laboratuarı, bilgisayar dersliği, kütüphane, müzik dersliği ve 24 derslik bulunuyor. Okul, 2009–2010 yılında hizmete girdiği takdirde ilköğretim okullarından mezun olan öğrenciler buraya kayıtlarını yaptırabilecek ve bölgeye hareketlilik gelecek.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 10:16:15
Güncelleme :19 Eylül 2008 Cuma 10:19:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?