19
Mayıs
2024
Pazar
MİLAS - MUĞLA

Gazeteciye şantaj gözaltısı

MİLAS’TA ŞANTAJ İDDİASI

Muğla’nın Milas ilçesinde haftalık yayın yapan yerel bir gazetenin genel yayın yönetmeni şantaj iddiasıyla gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye; Milas’ta haftalık yayın yapan yerel bir gazetenin genel yayın yönetmeni olan M.T. isimli şahıs, Ören’de bulunan ve geçtiğimiz yerel seçimlerde AK Parti’den belediye başkanı adayı olan Saim Korkmaz’a şantaj yaptığı iddiasıyla dün akşam saat 20.30 sıralarında jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Muğla Valiliği tarafından hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenilen Saim Korkmaz’ı soruşturma hakkında gazetesinde haber yapacağı yönünde tehditte bulunduğu iddia edilen M. T’nin Korkmaz’dan 3 bin 500 TL para istediği ileri sürüldü.

Olayın ardından jandarmaya başvuran Korkmaz, şantaj edilerek para istenildiği doğrultusunda suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine jandarma ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Daha önce iki kere 300 TL para aldığı iddia edilen M. T. ile Korkmaz dün akşam saat 20.30’da Hacı İlyas Mahallesi Güveçdede Caddesi’nde M.T.’ye ait büroda buluştular. M. T. seri numaraları alınmış paraları Saim Korkmaz’dan teslim aldıktan sonra gözaltına alındı.

M.T.’nin jandarmaya vermiş olduğu ifadesinde parayı gazetede yer alacak olan ilan karşılığında aldığını söylediği öğrenildi. M. T. bugün (11 Kasım) öğlen saatlerinde savcılığa sevk edildi.

Saim Korkmaz, konunun adliyeye intikal ettiğini ve bir açıklama yapmayacağını söyledi.

M.T.nin benzer suçlamalardan daha öncede şikayet edildiği belirtildi. M.T. adliye girişinde gazetecilere, “Bana tuzak kurdular, tezgaha getirildim” dedi.

MİLAS’TA ŞANTAJ İDDİASI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 15:24:03
Güncelleme :11 Kasım 2009 Çarşamba 19:05:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?