19
Mayıs
2024
Pazar
MİLAS - MUĞLA

Güllük'te festival zamanı

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Güllük Beldesi’nde bu yıl 17’incisi düzenlenen Hermias Deniz Şenliği ve Balıkçılık Festivali başladı.

Güllük’teki 17. Hermias Deniz Şenliği ve Balıkçılık Festivali Güllük Belediyesi önünde vatandaşların toplanması ve Milas Folklor Kültür Turizm Araştırma Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin (MİLFOLK) yöreye özgü davul zurna eşliğinde halk oyunlarını sunmasıyla başladı. Sonrasında belediye binasından festival alanına kadar olan bölümde festival yürüyüşü gerçekleştirildi.

Festivalin açılışında konuşan Güllük Belediye Başkanı Aytunç Kayrakçı, “Festivalin bu yıl 17.’sini yapılıyor. 16 yıldan bu yana sürekli yapılıyor. Güllükle özdeşleşmiş bir etkinlik. Öncesi de var tabii ki bu işin. Deniz Bayramı şenlikleri yıllardır 17.’sinden de öncesinden beri Güllük’te her yaz Deniz Bayramı kutlanmakta. Bu süreç içerisinde sadece deniz bayramıyla kalmayıp şenliğe dönüşmüş, bir etkinlik haline gelmiş. Bu yıl balıkçılığı da ekledik. Güllük için balıkçılık önemli bir sektör ve Güllük’ü Türkiye’nin balıkçılığın merkezi olarak görüyoruz. Güllük sadece Türkiye’ye değil dünyanın dört bir yanına balık yediren bir yer” dedi.

Kayrakçı, önümüzdeki yıllarda etkinliğin içeriğini değiştirip balıkçılığa daha çok önem vereceklerini ve Güllük’teki balıkçılığı marka haline getireceklerini söyledi.
CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Güllük Belde Belediye Başkanı Aytunç Kayrakçı, Bafa Belde Başkanı Zühra Dönmez, Muğla İl Genel Meclis Başkanı Zeki Köylü, CHP İl Başkanı Süleyman Uslu, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Milas ve Güllük belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruşları temsilcilerinin katıldığı festivali yaklaşık 15 bin vatandaş katıldı.

Sunuculuğunu Nilay Dorsa’nın yaptığı festivalde Güllük Belediyesi Tiyatro Topluluğu’ndan Deniz Güvenç, Zehra Kadık, Edip Can Çoban ve Cafer Bertan tarafından “Telefon Sapığı” isimli skeç sahnelendi. CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz tarafından tiyatro grubu üyelerine plaket verildi.

Sonrasında Azerbaycan Kültür Bakanlığı Kafkas Halk Dansları Topluluğu tarafından ülkelerine özgü danslar sergilendi ve Güllük Belediye Başkanı Aytunç Kayrakçı tarafından dansçılara plaket takdim edildi.

10. Yıl Marşı eşliğinde havai fişek gösterisi izlenmesinin ardından, gecede sahne alan Macig Stemps Modern Dans Grubu’na teşekkür plaketini Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat verirken yine gecede gösteri yapan Bodrum Dans Kulübü üyelerine CHP Muğla İl Başkanı Süleyman Uslu tarafından plaket verildi. Gece Ceyhun Yılmaz’ın Stand Up Show ile son buldu.

Festivalin ikinci günü yani 4 Temmuz’da Sunay Akın “Sunay Bey Tarihi” ile sahne alırken Sanatçı Edip Akbayram’da muhteşem parçalarıyla sevenlerinin karşısında olacak.

5 Temmuz’da ise deniz yarışları, yüzme yarışları, deniz altından tabak çıkarma, yağlı direk, tekne yarışları yapılacak ve Sanatçı Tolga Çandar ile Volkan Konak sahne alacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 12:37:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?