19
Mayıs
2024
Pazar
MİLAS - MUĞLA

Güllük'te kemanlı eylem

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Güllük beldesinde doktor ve hemşire sıkıntısı yaşandığı iddia edildi. Güllük Sağlık Ocağı önünde toplanan vatandaşlar kemanlı eylem gerçekleştirdi.

Turizm sezonun başlamasıyla şirin beldede bulunan sağlık ocağında bir doktor bir hemşire görev yapıyor. Kış aylarında 5 bin olan nüfus, turizm sezonunun başlamasıyla ortalama 15 bini buluyor. Sağlık personeli sıkıntısının giderilmesi için Güllük Sağlık Ocağı önünde toplanan vatandaşlar kemanlı eylem gerçekleştirdi.

Güllük beldesine yazlıkçı olarak gelen Ener Toktamış “On beş yıldır bu şirin beldede yazlıkçı olarak gelip gidiyorum. Güllük sağlık ocağı iki yıl öncesinde daha iyi hizmet veriyordu. O yıllarda doktor ve hemşire sıkıntısı yoktu. Sağlık ocağında 9 personel olması gerekirken şimdi bir doktor bir hemşire bir de ambulans şoförü var. Yetkililerden en kısa zaman da bu güzide beldeye personel takviyesi yapılmasını istiyorum” dedi.

Güllük Belediye Başkanı Aytunç Kayrakçı da, “Turizm sezonunun başlamasıyla yerli ve yabancı turistler beldemize gelmeye başladılar. Havaların sıcak olmasıyla birlikte sağlık sorunları da beraberinde geliyor. Halkımız belediyeye gelerek şikayetlerini dile getiriyorlar. Güllük Sağlık Ocağı’nda doktor, hemşire, ebe ve sağlık görevlileri yeterli sayıda değil. Nöbetçi kalan hemşirenin evinin uzaklığı Güllük’e 4 km, zaman zaman araç bulmakta zorlanıyor. Önümüzdeki günlerde yazışmalarımızı yaparak eksiklerin tamamlanmasını, yaz sezonuna girdiğimiz şu günlerde gündüz ve gece doktor ve hemşire görevlendirmelerini isteyeceğiz” diye konuştu.

Milas Sağlık Grup Başkanı Dr. Veli Ertuğrul ise Güllük Sağlık Ocağı’nda bir doktorun görevli olduğunu belirterek yaz döneminde artan nüfusa gerekli hizmeti verebilmek için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 14:23:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?