18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİLAS - MUĞLA

Günlük'de tapu sevinci

Milas'a bağlı Günlük Köyü’nde Milas Kadastro Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve 4000 dönümlük alanı kapsayan 968 tapu, hak sahiplerine dağıtıldı.

Milas Kaymakamı Hulusi Doğan, bugüne kadar birçok köyde kadastro çalışmalarını tamamladıklarını ve tapuları hak sahiplerine dağıttıklarını belirterek, kalan köylerin kadastro çalışmalarını da 2005-2006 yılı içinde bitireceklerini söyledi.

Doğan, "Nasıl bir hanımefendi ile beyefendi evlendiğinde evlilik cüzdanı alıyorsa, bir ülkenin vatandaşları kimlik alıyorsa, toprağın sahibi olduğunuzu da tapuyla ispatlamalısınız. Tapu, arazinin sizin olduğunu kanıtlayan bir belgedir. Tapu sayesinde her türlü doğrudan gelir desteği ve prim ödemelerinden yararlanabileceksiniz. Tapu çalışmaları sırasında emeği geçenlere teşekkür eder, tapuların hayırlı uğurlu olmasını dilerim" dedi.

Günlük Köyü’nde düzenlenen tapu dağıtım törenine Milas Kaymakamı Hulusi Doğan’ın yanısıra, Tapu Kadastro Müdürü Şerif Arslan, Milas Orman İşletme Müdürü Bayram Ali Atik, Milas İl Genel Meclisi Üyeleri Yusuf Esen ve Bayram Saylak, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Tapu Sicil Müdürü Demircan Koç, İlçe Tarım Müdürü Ali Akay, Günlük Köyü Muhtarı Bekir Atıcı, azalar ve köy halkı katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2005 Perşembe 14:38:06
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 17:55:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?