27
Mayıs
2024
Pazertesi
MİLAS - MUĞLA

Hac kayıtları başladı

Türkiye genelinde olduğu gibi Muğla’nın Milas ilçesinde de hac başvuruları dün itibariyle başladı. Başvurular, 24 Nisan Cuma akşamına kadar devam edecek.

Milas İlçe Müftülüğü’nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; dün başlayan 2009 yılı hac organizasyonuna katılmak isteyenlerle ilgili müracaatlar 24 Nisan Cuma günü sona ereceği ve kayıtların 2008 yılında kuraya katılanlar için ‘kayıt yeniletme’, ilk defa müracaat edecekler içinde ‘ön kayıt’ yaptırma şeklinde olacağı belirtildi.

Her geçen yıl hacca gitmek için başvuran kişi sayısının arttığına işaret eden Milas İlçe Müftüsü M. Ali Değirmenci, bu sayısının geçen yıl 500 kişi olduğunu, bu yıl ise kayıt yaptıracakların bu sayıyı geçeceğini düşündükleri söyledi. Değirmenci; “Kayıt yaptıranlar içinde kayıt yaptırdıkları yıl gidenlerde var 3 yıl bekleyenlerde var. Ancak 3 yıl öncesinde bekleyen kimse yok çünkü bu bekleyenlerin hepsi hacca gönderildi. Geçen yıl 500 kişi kayıt yaptırdı, geçen yıl hacca giden kişi sayısı ise 80. Yeni kayıt yaptıranlardan kırtasiye masrafı olarak 15 TL alınıyor, kayıt yenileme yaptıranlardan ise ücret alınmıyor” dedi.

Hacca bir defa gidenleri tekrar kayda almadıklarını kaydeden Değirmenci, kayıtların yapılmasından sonraki süreçte Diyanet İşleri Başkanlığı’nda noter huzurunda bilgisayar ortamında kura çekimi yapıldığını sonrasında da kesin kayıtların yapılacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 16:23:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?