19
Mayıs
2024
Pazar
MİLAS - MUĞLA

Hain saldırı lanetlendi

MİLAS'TA TERÖRE LANET MİTİNGİ

Muğla'nın Milas ilçesinde bir grup öğrenci ve Yeni Parti Milas İlçe Teşkilatı tarafından son günlerdeki terör saldırıları protesto edildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 250 kişilik grup, Türk bayraklarıyla mitinge katıldı. Öğrenci grubu adına ilk açıklamayı yapan Milas Lisesi öğrencisi Erdoğan Mutlu Yaşar, PKK'nın Kürt kökenli vatandaşları temsil etmediğini ifade ederek şöyle dedi:

"Bugünlerde yapılması gereken en önemli çalışma, milletimizin birlik ve beraberliğini çok daha yüksek bir sesle haykırmak olacaktır. İktidar sahipleri de etnisite temelindeki politikalar ve söylemlerden titizlikle kaçınmalıdır. Terörün kökünün kurutulacağı bizzat sayın Başbakan tarafından ısrarla ifade edilmeli, açılım, demokratikleşme gibi, esasen, içi boş ve terörü azdırmaktan ve şımartmaktan başka bir işe yaramayan ifadelerden derhal vazgeçilmelidir. Pişmanlık yasası veya herhangi bir af ile terör

örgütü mensuplarının salıverilmesi uygulamasına derhal son verilmeli, devlet gücünü göstermeli ve PKK terörüne karşı olan Doğu ve Güneydoğu halkının arkasında durmalı, güvenliğini sağlamalı ve cesaretlendirilmelidir. Şehir merkezlerinde terör faaliyetlerine göz yumulmamalı, müsamaha gösterilmemelidir."

"Türk-Kürt kardeştir, Amerika kalleştir" sloganları atan gruba seslenen Yeni Parti Milas İlçe Teşkilatı Başkanı Tuncer Bükücü, açılımın AK Parti, DTP ve ABD ekseninde yürütüldüğünü savunarak teröre karışanlara en sert cezanın verilmesini istedi.

Bükücü, açıklamasına şöyle devam etti:

"Terörün kanlı elleri ve kalleş yüzü bu kez de 7 evladımızı daha bizden alarak kendini göstermiştir. Anaların dinmeyen gözyaşları ve bütün bir milletin haklı isyanı karşısında beyanat vermekten başka bir şey yapmayan tüm yetkili makamlar bunun sorumlusudur .

Terör odaklarına, yardımcılarına, yardakçılarına gereken karşılık en sert şekilde verilmedikçe yanan yüreklerimiz soğumayacak, şehitlerimizin ruhu rahat etmeyecektir.

Asker, polis, sivil, kadın, çocuk ayırt etmeden Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve bütünlüğünü tehdit etme cüretini gösteren bir avuç çapulcu karşısında acziyet gösteren iktidar ya derhal kendini toparlayıp kararlılığımızı tüm dünyaya ispat etmeli ya da bir an önce istifa ederek bu görevi yerine getirecek olanlara yol açmalıdır. Aylardır açılım masallarıyla ayrımcılığı körükleyen AK Parti hükümeti, sorumsuz tavrıyla bugün gelinen nokta için yolu açmış, DTP işi büyütmüş, PKK da tetikçiliğini üstlenerek

kurşunu sıkan el olmuştur. Bu üçlü iş birliği, Amerikan destekli açılım projesiyle Türkiye'yi bölünmeye sürüklemektedir."

Polisin geniş güvenlik aldığı basın açıklaması sonrası, grup olaysız şekilde dağıldı.

MİLAS'TA TERÖRE LANET MİTİNGİ
MİLAS'TA TERÖRE LANET MİTİNGİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 16:23:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?