19
Mayıs
2024
Pazar
MİLAS - MUĞLA

Harun salondakileri duygulandırdı

Muğla’nın Milas ilçesinde yaşayan görme engelli Harun’un katıldığı bir törende okuduğu “Çanakkale Şehitleri” isimli şiir salondakileri duygulandırdı.


Milas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda düzenlenen “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy” konulu konferansa katılan Menteşe Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi görme engelli Harun İnpınar’ın Çanakkale Şehitleri şiirini okudu. Ezbere okuduğu şiiri bitirmesinin ardından salonu dolduranlardan büyük bir alkış tufanı koptu. Tören katılımcıları İnpınarı azminden, hayattan yılmamasından ve örnek bir öğrenci olmasından dolayı dakikalarca alkışladı.


18 yıldır büyük bir mücadele örneği göstererek eğitimini sürdüren Harun İlpınar, enerjisiyle çevresine neşe saçıyor. Milas’a 13 kilometre uzaklıktaki Çınarlı köyünde ailesiyle birlikte yaşayan Harun, iki gözü de engelli olmasına karşın hayat mücadelesini bırakmıyor ve inadına başarılara imza atıyor.


İzmir Aşık Veysel Görme Engelliler İlköğretim Okulu’nu iyi dereceyle bitiren İnpınar, girdiği Ortaöğretim Kurumları Sınavı’nda da 375 puan alarak Milas Menteşe Anadolu Lisesi’ni kazandı. Başarılı öğrenciye geçtiğimiz ay içinde Milas Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından bilgisayar, yazıcı, tarayıcı ve gerekli programlar hediye edildi.


Günlük yaşantısında fazla sorunlarla karşılaşmadığını belirten Harun İnpınar, “Toplumumuz engellilere karşı çok değişik gözle bakıyor. Unutulmasın ki herkes bir gün engelli olabilir. Engellilerin önüne daha fazla engel çıkarmamak için çalışmalar yapılmalı. Engelliler topluma kazandırılmalı” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 11:09:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan tahsin IP: 85.98.94.xxx Tarih : 18.03.2009 17:01:13

Vallahi helal olsun ALLAH yolunu açık etsin....